søndag den 12. januar 2014

2014.01.12 Nordvest på Sydkysten

På en måde kan du ikke pege fingre af mig og så alligevel... jeg gav det jo en chance, men på den anden side er alle kast, en chance. Selv ét kast. Men det fik en del mere end et, selvom jeg ville lyve hvis jeg sagde at jeg kæmpede for det idag. Men jeg så sådan ud i tøjet, om ikke andet.

For bølgerne væltede ind på mig fra alle sider og det var ret sjovt at stå udvadet, hvor man normalt står næsten tørskoet. Mit lod er åbenbart blevet således at jeg ikke får fisk mere, for jeg stod på pladsen efter tips fra andres fangst. Hvor sølle. Men jeg kunne fiske på Sydkysten. Dét i sig var vigtigt. Alle andre har jo fanget fisk. Jeg prøver at følge efter - nu i jagten på andres succes. Det lugter.

Det lugter af hulens til faktisk og havde jeg haft lugtesans idag, var den sat til side af en særdeles kraftig vind fra NV. Det virkede faktisk nytteløst at stå der og svinge kæp, men nogen havde jo fået noget og måske kunne det også blive mig?

Da jeg senere erfarer at fiskene mere eller mindre var koncentreret omkring en time i formiddags og at der siden intet skete, er jeg mere rolig og alligevel ikke. Vandet er det samme, kysten den samme... agnen, sågar... er den samme og sørme om ikke pladsen er den samme, men fiskene vil ikke lege med mig.
Da jeg ringer til Kasper og tuder højlydt for at overdøve vinden i mikrofonen, foreslår han kaffe. Varmen fra bilens AC har gjort mig mere end lun og kaffe er mere ikke i tankerne da jeg 10 minutter senere er i læ for vind og vejr. Men det er rart med kammeratlig opbakning, fra andre hvor fiskeriet heller ikke har kaster 17 eller 25 fisk af sig på den første tur i januar.

Mon Kasper er klar på den næste tur i januar - med mig... i læ... for vinden... og med frost i skægget... og måske, med lidt held... en lille havørred for enden af linen, imorgen?

2 kommentarer:

  1. Det ser styvt ut på kusten! Kul att du vågar dig ut!

    SvarSlet
  2. Det var styvt o jag höll endast 30 min. Inte alls roligt väder...

    SvarSlet