lørdag den 10. maj 2014

2014.05.10 Svaleteorien

Fint under vandet
Jeg vil aldrig drikke mere. Aldrig. Det er bare udelukket og næsten undgåeligt. Ikke mere druk. Slut. Punkt.
Indtil næste gang ihvertfald. Men mens man sidder der og har ondt af sig selv og det hele, så er løfterne gode nok. Indtil man er ovenpå igen og er klar til at nappe en reparationsbajer. Ikke en drink... jeg er jo ikke teenager mere.
Den værst tænkelige start på dagen, indledte jeg lige uden for Trelleborg. Troede jeg var frisk nok i hovedet efter en lille fest dagen i forvejen, ikke mindst fordi jeg er ret afklaret med ikke at blande drikkevarerne - hvilket belaster mig dagen derpå. Men så kom jeg i tanke om de der 2 bombefly som min kollega vist nok havde hældt i mig og der var også noget med de valnøddesnaps dér... og så kunne jeg egentlig godt se at situationen var lidt anderledes end jeg bildte mig ind.
Så det blev stop lidt uden for Trelleborg og igen omme på østsiden. Sådan nogle stop der ikke inkluderede fiskeri altså. Pinligt.
Da Ralf og jeg endelig stod på kysten og den friske luft kunne indtages, havde jeg det ikke meget bedre. Desværre. Dagens første timer gik med meget få kast, lidt snorken på en sten og endnu en tømning af maven. Jeg drikker aldrig mere...

Friske farver
Men så fik jeg det godt igen! Ralf havde en time inden brilleret med en lille blankfisk og hornene så vi kun yderst sporadisk i overfladen. Derudover var der masser af liv og bevægelse i vandet, men ingen fisk. Der var mængder af mysis, rejer, tobis og ikke mindst masser af årsyngel i havørred der hoppede og sprang hele tiden. Lige et sted for en grov maj jager i sølvskrud på den rette side af 7 kg. Men sidstnævnte viste sig ikke hos os. Faktisk skete der intet overhovedet i de følgende mange timer og da jeg endelig fik fremstammet at vi kunne prøve et pladsbytte, kiggede vi på klokken og indså at den indsats kun ville give en times fiskeri, inden nogen af os skulle køre hele vejen hjem til Møn.
Ja, fra Møn til Österlen... det er pæn rejse! Tak for indsatsen Ralf. Tak for at holde mig ud i de første timer. Tak for at fange fisk, når jeg ikke gør. Du endte med 2... og ikke mindst tak for svaleteorien, der gik ud på at fange fisk, når svalerne ikke var over vandet vi fiskede. En teori jeg ikke har hørt før, ej heller har skænket en tanke og ikke mindst troede på... før igår, for der kom fisk op, når der ikke var svaler. Ikke omvendt. Men det sagde Ralf først til sidst da vi tog hjem...
Hmm.. jeg der ellers er så glad for svaler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar