søndag den 3. januar 2016

2016.01.03 Jugo premiere

I et fint trit, gik vi langs piren ud til ålegræsbælternes start og dermed det dybere vand. Linus havde fanget 6 blanke her i går og jeg var hurtig til at slå fast at jeg ikke skulle jugo-fiske på en pir, uanset hvad! Men da lysten krøb ind under huden et stykke over middag og længe efter at Javier og jeg havde slået fast at vi ikke skulle fiske i dag, så sendte jeg ham alligevel en hilsen og spurgte om ikke vi lige skulle nappe en time og sådan blev det.

Så vi traskede afsted på den hårde beton med vinden hvinende i ryggen og om ørene. Hold nu k... hvor var det koldt. Gårddagens rav tur var glemt, til fordel for ophold ved vandet og ikke i det, men lige lidt hjalp det og det skyldtes nok at vi gik relativt lidt og dernæst stod delvist eksponerede i vinden uden at røre os så meget, som fiskeriet nu engang byder. Det holdt ikke. For det første frøs øjerne til, inden du kunne kaste igen. Det vil sige, at fra du satte linen på fingeren til du kastede da frøs det lille hul der var tilbage i øjerne til. Ergo var linen ofte slap i kasteøjeblikket, fordi blinket var landet et helt andet sted. Frost er nu engang bare stift vand, men det var lidt vildt det her. Og jeg skulle have været efter rav igen idag. Det havde nok givet mere end fiskeriet.

Javier begyndte at bable om noget med 7 graders varme i vandet forleden. Det var ikke svært at se forskellen på termometeret til idag. Det var dykket 5 grader og selvom pladserne ikke var de samme, så var der ingen tvivl om at vandtemperaturen ikke talte vores vej heller. Mon Linus igår havde haft lidt bedre forhold her, mens jeg gik og sparkede til muslingeskaller?

Vi fortsatte ikke så længe til, men fandt lidt læ bag en beton mur og sad der og snakkede om lidt af hvert - mest af alt, årets kommende fiske eventyr. Vi håbede de kunne bringe os en masse fisk, selvom Javier mest af alle får svært ved at runde 200 fisk i år, nu han ikke har fri i 3 måneder. (Til alt held for os andre)

Jugoerne tog hjem. Jeg vil tilskynde at jeg fik vadefisket idag ude på sandet!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar