mandag den 4. januar 2016

2016.01.04 En pæn håndfuld med face freeze

Som skrevet forleden er der vejr til det hele og vejret lige nu er til varme bade og rav. De 2 ting virker dog ikke samtidigt, når vinden stadigvæk piver ind fra øst med frost og sne i luften, men et varmt bad til ansigtet, havde i dén grad været på sin plads, da jeg gik fra kysten. Følelsesløs i højre kind og på hagen og med et sløret syn på højre øje. Det er underligt som man glemmer alt det, når man står i et ravpindelag "Sydkysten style" og der hele tiden kommer friske forsyninger ind. Faktisk rigtigt mange forsyninger i dag, men til min og mine rav kammeraters skuffelse, stadig kun i ringe størrelser. Der var masser af rav. Virkelig meget faktisk! Jeg gik derfra med over 104 gr. fordelt på 130 stykker. De andre ligeså meget og det alene på et mindre område som måske var 15 x 4 meter. Men hvor der altså kom nye forsyninger hele tiden og hvor os 6 mand på plads, stod og byggede vores egen lille mur af tang og muslingeskaller, efterhånden som vi fik løftet mere og mere tang af vandet i vores keser.

Det var ret vildt, men igen kunne jeg konstatere at det med rav, kun kan blive en mindre hobby hos mig, for jeg talte med de andre hårde gutter på plads som givetvis var tilfredse med det der kom op, men som også kunne fortælle at "forleden var der meget mere"... det var ventet at høre.
Jeg har ikke tiden - desværre - og heller ikke det fornødne kendskab til hvor jeg skal være, når det ikke blæser Ø og SØ ude på Måkläppen. Med kommentaren "170 gram" tænkte jeg på hvornår jeg ville falde over sådan en børge en dag. For hos mig, er det vist heldet der skal til på dem! Når de nu ikke kommer op, mens man står i ellers lækre forhold...

Nuvel. Jeg er ikke utilfreds. Det var en pæn omgang at få med. Frossent ansigt eller ej.

4 kommentarer:

 1. Hej Anders DK, hvis jeg må spørge, hvor finder du det rav henne i sandet eller i vandkanten, eller ude i vandet? fisker en del omkring simrishamn, er det der omkring?
  vh Kenneth

  SvarSlet
 2. Hej Kenneth
  Det meste finder jeg i vandet med en kese (et net der ligner en rejeglib) og ellers i tangen på land - hvis ikke jeg er så heldig at det ligger frit fremme. Jeg leder over hele kysten, og har ved hård østenvind fundet på Österlen (Vik og Skillinge syd området) men har ellers størst succes haft ved Kåseberga/Löderup og så som nu ude på Falsterbo näset på hele strækningen - og den er lang :-)
  Ellers er du velkommen at invitere dig selv en dag, hvis det er :-)
  VH Anders

  SvarSlet
 3. Tak, jeg regner med at tage en tur på kysten derover imorgen lørdag , fisker en del omkring gisløv hammer, brantevik, skillinge m.m. Håber der er fisk og rav i den i morgen. En anden ting har fiske i sydsverige/østerlen igennem de sidst 15 år og jeg syntes at de sidst par år har været et tilbagefald af havørred på kysten! har du også den samme opfatelse? og hvad skyltes det mon?
  hyg
  Kenneth

  SvarSlet
 4. Der er jeg så ikke enig, idet fjor året var et særdeles suverænt fiske år! Men tager vi 2015 fra, er jeg enig med dig. Jeg tror fiskeriet - såvel som så meget andet - svinger og nu oplever vi et opsving igen. I hvert fald forventer jeg et godt fiske år i år. :-)

  SvarSlet