lørdag den 1. februar 2020

2020.02.01 I nye vande

Det var en af de weekender, hvor vejr og familie og tildelt fritid skulle gå op i et.
Det lykkedes også med lidt planlægning - måske ikke lige planlægning af vejret, men det fik så Javier og jeg på nye veje, til pladser jeg ikke har set i mange år eller aldrig set. Vejret skubbede os derop og vi fik en udmærket start på dagen i nyt set-up, helt alene ude.

Javiers gamle hjemmebane - for mig ny strækning. Hvor fint her var. Og vinden løb perfekt ind skråt udefra, men vandet var godt nok specielt på overfladen. Man kunne ikke rigtigt se igennem det, trods det var klart. Skyerne hang også tungt og truede for hver 7. sekundmeter med regn. Den kom også, men ikke i de mængder skyerne ellers ville vise de kunne sende ned. De pustede sig op, gjorde de! Indtil solen kortvarigt kiggede lidt skævt igennem og gav os endnu mere håb, på denne faktisk ret så fede fiskedag. Havørreden kan jo godt lide det her grå vejr vejr - selvom solen altid ville være bedst at have med fra oven i det tidlige forår.

Men havørreden har sit eget liv. Mærkelige fisk, som vanligt. Allerede i tredje kast, inden jeg var kommet i vandet, havde jeg en mindre følger langs land. Tænkte det nok. Der er ikke rigtigt tobiser endnu, ej heller sild i mængder og alle de andre større byttedyr, så havørreden ynder at gå tæt på land, således også denne som sikkert har tænkt at den der Silling vist ikke var en reje. Jeg så ikke mere til den fisk og knoklede mig ud med mine nye vadestøvler med Wibram sål. Det er ikke fordi jeg er fan af det der gummi fis. Men efter sidste gang jeg havde den slags og heller ikke var tilfreds, så bestemte jeg mig for at lade alle de positive kommentarer om sålens effekt, komme et nyt par til gode, nu filtsålen på de gamle var mere eller mindre revet af.

Ude bag stenene, kom en underlig bølge bag blinket. Sig mig, var det fisk? Så mærkede jeg et let stød og da blinket var inde, vendte en flot havørred bag blinket i et stort skvulp. Det så fedt ud, men den kunne godt have åbnet munden lidt mere! Den så jeg heller ikke mere til - og det samme gjaldt den lille ørred der lavede en lille hvirvel langs land, da jeg var på vej op igen. Op til Javier der med buldoflådet intet havde set eller mærket - jeg der ellers tænkte at han slog mig med længder i dag.

Men sådan er de fisk jo nogle gange. Vi fiskede os over revet - valgte et nyt syd for havnen og efter grundig gennemfiskning og selskab af 6 andre, valgte vi at køre til hjemmebanen, fordi der gik rygter om klart vand, vinden til trods. Vores rygtesmed skylder en omgang. Vandet var langt fra klart. Det gik vel at fiske, men efter en gang bølgebrydning på revet og 4 andre rev var kørt til beskuelse og vi intet havde mærket, bestemte vi os for at afslutte fiskedagen med resterne af den 5J skinke jeg kom til at købe fra Spanien. Det var nu ikke så ringe endda heller!

Vi må se med de nye støvler der. Måske kommer de til salg snart. Det er størrelse 13 og de er vildt fede at have på, men filt er og bliver vist min favorit - nu skal jeg dog lige prøve at vænne mig til Wibram igen. Så må vi se om du kan købe dem billigt om et par ture.

En lille hilsen til dem der lader det der plastik sidde på deres korkhåndtag når de køber ny stang... :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar