torsdag den 20. januar 2005

2005.01.20 Svære forhold


Så tog vinden til igen. (Eller måske skulle jeg omformulere det; Så slog vinden atter til igen?) Det havde set fint ud et par dage, men så snart tanken gik på fiskeri og man endda havde fri fra arbejde, kom der atter 2-cifrede tal på vindstyrken.

Jeg havde aftalt med Janne Besa at vi skulle affiske en kendt lokal på Österlen om morgenen. Jeg lagde ud med at gå en kilometer i al udstyret, for dér hvor jeg var gået ned, var vandet grumset - dét kunne jo umuligt passe. Vinden var jo først taget til under natten? Men det passede - også hele den lange kilometer og tilbage igen. Jeg tog 5 kast og vendte derefter snuden mod bilen.

Altså; Jævn vestlig vinden dagen inden, og opfriskende i løbet af natten, havde gjort Sydkysten umulig at fiske, men også hele kysten op til Simrishamn? Det er lige godt utroligt. Irriterende. Altså måtte jeg igen tage nord for Simrishamn, dog var forskellen at det idag var torsdag og at der dermed var mulighed for at fiske en plads af uden at skulle tage hensyn til nærmeste fisker, som i weekenden ville stå 50 mtr. fra mig.

Der stod faktisk en fisker på den nye plads, men han smuttede lidt efter vi kom, uden fisk på tasken, og overlod det hele til os. Vinden var imellemtiden taget yderligere til og det begyndte også at "sludre" (slud og sne). Enige om at dét måtte gøre udslaget fiskede Janne og jeg løs med hård vind og slud i nakken, og skumsprøjt fra bølger fortil - uden at der skete noget som helst. Der skal godt nok arbejdes hårdt for de fisk, men det passer mig fint - de er jo det hele værd når de kommer :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar