lørdag den 9. april 2005

2005.04.09 Öringens dag


Skånska Kustfiske Klubbens super konkurrence, hvor man skal fange den fineste fisk, og ikke den største, stod for tur. Det er en prestige fyldt konkurrence, for her er sortfisk absolut ikke velkomne - det er de aldrig, men man ser jo alligevel folk tage dem med (!)

De sidste par dages gode fiskeri kunne give mig en god chance, men ak.. den slags skal man aldrig regne med! Jeg startede på en kendt lokal hvor vandet var ret grumset, grundet gårsdagens hårde vind. Ingen kontakt til fisk og da Linus netop sms´ede at han havde fanget vinderfisken på et andet rev, tog jeg mig dertil, idet han også havde meddelt at kun 2 andre var ude.

Henric fulgte med i bilen og afsted med os. Linus havde ganske rigtigt fanget en flot fisk! Det var bare at finde nogen til os selv. Henric´s bror mødte op og vi fiskede løs. Men så skete der lige det, med Murphys Law at alt der kan gå galt, går galt, sådan næsten da. Linus stod til venstre for mig og Henric og Fredrik til højre - og de fangede fisk. Linus ialt 7 og Henric og Fredrik en del. Jeg, ja jeg fik ingen... meget mærkeligt, men sådan er fiskeriet jo nu en gang. Dvs. en enkelt meget grim sortfisk og en følger blev det til, men det var også alt.

Til gengæld kunne jeg kl. 16 glædes over at Henric vandt konkurrencen med en meget smuk 3,8 kg´s fisk og Linus blev nr. 2 med en ligeså smuk 2,5 kg´s. Stort tillykke til Jer begge!

Og nu er surt opstød: Indtil i forgårs førte svenskerne i den tvivlsomme konkurence om at tage sortfisk (af dem jeg har set) men de sidste 2 dage har budt på temmelige dårlige oplevelser ved vandet. Først og fremmest har jeg set danskere snuppe den ene grimme og tynde sortfisk efter den anden, fordi de var blanke. Ja, blanke, men uden løse skæl og tynde som sugerør. Der er ingen kulinarisk oplevelse i en sådan fisk og det er ligemeget om det er den første eller største man har taget. Vi er gæster i et andet land og skal derfor følge deres regler. En blankfisk er tyk og har løse skæl. Der er ingen tvivl når man står med en sådan. Så gør folk positive over besøget herovre og genudsæt de stakkels fisk - i vandet og ikke via nettet oppe på land.
Derudover - hold afstand! Linus oplevede fint fiskeri igår, og det mente 4 danskere ikke han skulle være ene om, så de stilte sig med 15 meters mellemrum på hver hans side. Det er simpelthen for dårligt at opføre sig på den måde. Og nej, at det er nogens søn er ligemeget - man respekterer sine medfiskere, ellers spørger man pænt om man må stille sig lidt nærmere, end de 50 meter som egentlig skal holdes til fiskeredskaber og medfiskere iflg. loven. Der er ikke meget fiskevand tilbage, hvis man kun kan kaste lige ud.

Øv... det var en sur omgang. Imorgen skal jeg ud igen. Nya pladser skal prøves i jagten på den der 5 +´er. Den MÅ være der et sted.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar