tirsdag den 17. maj 2005

2005.05.17 Öland 4


Da Jim fik en fin omgang fisk på en af de pladser vi besøgte i søndags, ville vi tage derhen for at afslutte vores 4 dage på Øland. Først stoppede vi dog ved en af Ølands mest kendte pladser, "Raset". Klunsen havde aftenen i forvejen haft kontakt med fisk og selvom det er "pall-fiske" så var der ikke så dybt vand, til at vi ikke gad prøve.

Jim har det nemlig sådan at fiskeri fra en klippe kant, eller en palle som de kaldes på Øland og Gotland, er ligemeget. Jeg er næsten enig i ham. Det er ikke særlig inspirende bare at stå og kaste lige ud. Der er ingen variation i fisket, men på "raset" ligger bunden tæt på pallen og allerede inden jeg gik ud, kunne jeg i det klare vand se havørred foran mig - og den var ret stor.

Den nærmest bare stod midt i det hele. Skyndsomt piftede jeg efter Jim og lagde derefter et kast ud. Resultatet var som forventet - ingen interesse fra fisken. Jim havde fluestangen med og fik lov at prøve med det samme. Men fisken var desværre væk. Udefra havde jeg kun en mindre følger med indover pallen vi stod på og netop som jeg ville affiske pladsen videre nordpå, kom en endnu større fisk svømmende lige foran Jim og jeg. Fisk i vandet er altid større, men vi skød den til 70-80 cm. Desværre ville ingen af fiskene lege med os i det stille og klare vand, men et spændende og flot syn var det!

En halv time efter kørte vi ned på den sidste plads. I første kast havde jeg en pæn følger der huggede tæt på mig. Den fulgte mere mistroisk med ind i andet kast og mere så jeg ikke til den. Nye kast blev lagt og endnu engang havde jeg en følger. Denne var nok oppe over de 4 kg. og så mig aldrig, så jeg kunne tydeligt se hvordan fisken stoppede op og "snusede" til blinket på bunden inden den langsomt svømmede tilbage hvor den kom fra. Også denne fisk var efter 2 gange, men hugge ville den ikke. Efter en halv time fik jeg en lille fed blanko, og en fisk på lidt over 50 cm som jeg genudsatte. Der skete ikke mere og på hjemturen planlagde jeg et gensyn i april - inden hornfisken kommer og inden vandtemperaturen kommer op på 12-14 gr., hvor fisken ofte er mere kræsen.

Jim og jeg talte også om et gensyn i november. Men den tid - de fisk :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar