lørdag den 14. maj 2005

2005.05.14 Öland 1


Jim, Klunsen og jeg havde aftalt stævne på Øland. 4 dages majfiskeri efter Kalmarsund ørreden stod for døren og vi håbede at hornfisken ikke var alt for talrig heroppe. Det er den nemlig på Listerlandet og ødelægger stort set alt seriøst fiskeri, når den kommer.

Belona Belona var ankommet. Faktisk rigtigt mange af dem sine steder, så der gik ikke en time uden dem, desværre, men havørreden var også på plads, omend i små mængder.

Lørdag. Vi startede lidt sent, da Jim og jeg havde kørt om aftenen og natten, for at komme til Byxelkrok, hvor vi boede. Turen tog ca 4 timer fra Trelleborg. Hornfisken var hugvillig, og ingen havørred i nærheden, men hvilke pladser vi så! I april, inden hornfiskens ankomst, kunne jeg forestille mig at Øland fisker godt. Det lugter langt væk af fisk.

Jim og jeg var trætte og tog en lur på stranden. Efter en lille time, hvor jeg havde fået en bule i baghovedet, fordi jeg havde ligget på en skarp sten (øv), gik vi ud og fiskede. Efter 3 kast fik jeg min første Ølands-ørred. En fin blanko under målet blev genudsat. Jim kom over og kastede lidt på samme plads og fik lige efter hinanden, 2 fisk. Den ene på 1,8 kg som han beholdte. Senere havde jeg en følger, der fik en masse hundestejler til at springe for livet ud af vandet, da den kom efter mit blink. Det var en fin start på turen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar