mandag den 5. juni 2006

2006.06.05 På tur med en geddefisker


De uskrevne regler, for dem der ikke fisker gedde så ofte:
  • bortkastning af sprællende agnfisk, som du forsøger at sætte på krogen = McDonalds
  • bortkastning af 3 agnfisk i træk, i selve kastet = McDonalds
  • 3 bommede hug i træk (også kaldet Adidas) = McDonalds
  • personlig rekord = McDonalds
  • gedde på flue = McDonalds (der er tale om en straf i de kredse jeg nu engang kommer i)
Med det i ryggen kan vi nu tage på geddetur.

I læremesterens tredje kast: "Man skal bare lige spinne en meter line hurtigt ind og så stoppe - så hugger gedden". Vores øjne var klæbet til flåddet idet Dennis stoppede indspinningen og der gik ikke 2 sekunder, så røg det under. En gedde havde taget hans skalle.

I tredje kast, som sagt!

Dennis er en af mine kolleger. En ung, gammel geddefisker, havde inviteret mig på tur til hans lokale sø. Der var vist noget med at Dennis havde fået søens vand i modermælken, så han kendte vandet ret så godt. Jeg havde ikke fået rigget andet end fluestangen til, da han fik den første og da jeg fik rigget mede-stangen til, havde Dennis hug nr. 2. Jeg kastede min skalle i suppen og afventede hans modhug. Desværre knak forfanget ved krogen, men 2 gedder inden for 5 min. var ikke helt så ringe endda. Efter yderligere et par minutter havde mudderpladsen, som Dennis kaldte stedet, fået endnu en gedde på plads - denne i god størrelse. En hård fight startede med gode udløb og op kom en flot madame på 8,1 kg. Den var ret tynd efter legen og svarede i længden ikke til vægten, men sådan ser de fleste vist ud på denne årstid.

Da jeg fik lov at kaste på Dennis hjørne fik jeg mit første hug. Forfanget (Dennis hjemmelavede) knækkede efter 5 sek. fight. Øv. Det samme med krogen 10 min. efter - altså 2 bommede fisk i træk. "Det er McDonalds næste gang", sagde Dennis.

Adidas, var nærmere bestemt udtrykket da jeg bommede (jo, det passer faktisk) fisk nr. 3. "Adidas?" - svarede jeg. "Ja, det er jo 3 striber i træk du har nu" og så forstod jeg godt hvor det bar henad...

Nå jo, jeg havde et hug på fluen, men gav hurtigt op, da bunden på mudderpladsen levede op til sit navn ved at sluge mine ben lige så langsomt.

Geddefiskere = McDonalds?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar