søndag den 17. februar 2008

2008.02.17 Uklare snaps

Nej, nej, nej, tjoo, måske, øv optaget, nej, nææh, nej, heller ikke dér, nej, nej... nå, så blev det Ystad. Ringer til Per og hører om han er hjemme, så jeg kan hente de Snaps jeg har bestilt 100 af. Heller ikke der er jeg heldig.

Revene glider forbi ruden og vandet på Sydkysten er som det har været længe: Grumset og trist. Men fiske, det skal jeg. Fruen er sendt udenlands for en dag og har taget den lille med, så det er bare om at bruge tiden fornuftigt. F.eks 45 min. på at skifte batteri i regnmåleren. Til gengæld tog det kun 2 minutter at tjekke musefælderne for de var for en gangs skyld tomme.

Det er ellers noget jeg har været god til at fange i år. Mus! 11 stk. er jeg oppe på, og var der en konditionsfaktor for mus, havde jeg forlængst vundet med den første der gik i fælden. Sådan en kornfed lille gnaver, der troede at mine brunkager lige var noget den kunne få - klap, sagde det...

Nå, men jeg kan da kigge til den enlige fisker der stod på strækningen Hörte-Ystad, på vejen tilbage mod Trelleborg. Måske er det en man kender og måske har han endda fanget noget? Uden at rigge til, går jeg i vandet og kan til min glæde se at det er Micke der står udvadet. Fisk har han ikke fået, men vandet er en smule mere klart her, end nogle af de andre steder jeg har set. Det gode ved at møde nogen man kender på kysten, er at man kan få en hyggesnak og måske få lov at fiske på den anden side af revet, uden sure miner. Men inden jeg kommer så langt, så kan jeg ikke lade være med at kigge efter rav. Så godt er fiskevejret heller ikke, så jeg når at finde 21 stykker, inden jeg har bevæget mig ud på revets anden side. Det ser ikke særlig godt ud. Klart vand inde ved land, men så snart man bevæger sig ud i brændingen, er vandet gråt af sand og skidt, og så flyder der en del tang rundt. Nordenvinden fra de foregående dage, førte højvande med sig. Vandet tog det opskyllede tang på stranden og førte det ud igen. Ikke til glæde for nogen, vel.

Micke og jeg ender med at lave en mindre "pub-crawl" eller rettere en "rev-crawl" i jagten på mere klart vand og ikke mindst fisk! Men uanset hvor dybt vi vader, hvor langt vi vader, hvor meget vi end prøver at vade, så er jagten forgæves. Vandet er og forbliver uklart og jeg må indse at endnu en dag er gået uden fisk. Micke havde et mindre hug på den sidste plads, men mærker som jeg, ellers ingenting.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar