lørdag den 5. april 2008

2008.04.05 Öringens dag

Öringens Dag, arrangeret af Skånska Kustfiske Klubben, er en traditionsrig konkurrence som jeg hellere end gerne deltager i pga. måden man konkurrerer på. Fulton og atter fulton. Det er for mig det eneste der gælder, når det kommer til den rene "tag fisk med hjem" oplevelse.

Så gælder det bare om at fange dem! Men det er så en helt anden sag... i dag vadede jeg alene ud på revet. Mystisk at der ikke var andre ude, men glædeligt. At have det hele for sig selv når man starter, er det bedste jeg ved. Et ufisket rev giver lige troen et par procent ekstra, men så var der lige noget jeg havde glemt. Der er nemlig mange ting jeg ikke ved - dem prøver jeg så at lære mig når de kommer til mig. Men så sker det også at jeg tidligere har lært noget og så glemt det igen. Dagens lektie var at huske at fiske af inden man bare vader ud. Spinnefisker eller ej, så kunne jeg godt have haft sømmet i vandet der hvor jeg stod nu, og foran mig så jeg tydeligt en pæn havørred svømme forbi i roligt tempo. Heldigvis skræmte jeg den ikke, og jeg fik omgående lagt et kort kast ud. Den huggede prompte på kort line, men hvad jeg troede var en blank på 2,5 kg. viste sig at være en blank nedfaldsfisk i samme vægtklasse. Det startede godt og bare 15 minutter efter fik jeg en blank lige under målet. Så stod jeg en halv times tid uden kontakt, men så tog min dag en drejning mod noget jeg sjældent har oplevet. Bare rolig, jeg fangede ikke drømmefisken, oplevede heller ikke noget du sikkert ikke har oplevet før - men for mig, var det vildt!

Det bare væltede ind med fisk over revet. Jeg har aldrig nogensinde haft så mange følgere før og ej heller så mange fisk der huggede. Det var helt vildt. Det stod på i 3 timer og selvom jeg kun fangede 9 fisk, og ingen af dem var noget af gå til konkurrence på, så var jeg helt oppe at køre. En kort sammentælling gav følgende cifre: 3 blanke, hvoraf den ene var omkring 60 cm og tæt på at ryge med hjem. Den var dog noget smal (men en ren blankfisk, uden tvivl) og så 2 blanke omkring målet, der svømmer derude igen fordi tvivlen kom dem til gode. Derudover 3 blanke under målet og 3 mørke fisk. Og så tror jeg godt jeg kan sige at jeg havde hen ved 6-7 følgere for hver fisk jeg fik og så adskillige fisk i overfladen, men når alt kommer til alt... ingen fede blanke og da jeg tog til indvejning efter 5 timers fiskeri, kunne jeg konstatere at Jonny Andersson havde vundet konkurrencen med en blank på 1,9 kg. og 57 cm. Tillykke til Jonny, der som den eneste kunne veje fisk ind!

En regnfuld dag med svag østlig vind og gammel sø fra dagen i forvejen, var åbenbart noget der virkede. Vandet var 6 grader og svagt grumset. Gad vide om fiskene i morgen ville være på plads igen? Jim kommer og Micke og jeg skal mødes derude.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar