søndag den 4. januar 2009

2009.01.04 Det er en kold tid


Gårddagen var spændende, da sne og slud med en hård vind gjorde livet koldt og en smule besværligt for mig som kystfisker. Jeg havde set frem til i dag, hvor vejrguderne ifølge div. vejrtjenester, skulle diske op med en klarblå himmel, frostvejr og en svag vind fra ØNØ. Helt så fint blev det nu ikke. Solen kom aldrig rigtigt frem, det gjorde kulden til gengæld og den svage vind blev lidt for frisk.
I dag mødtes jeg igen med Fredrik som jeg også fiskede med i går. Vi blev enige om at mødes på revet vi startede på i går. Vandet var faldet helt til ro - ingen gammel sø her - men til gengæld skulle vandet være noget varmere, til dels pga. den skæve fralandsvind. Vandet var 2 grader varmt, altså det samme som i går. Da det lå stille hen og frosten virkelig bed sig fast i alle ikke tildækkede hudflader, var fornøjelsen ikke langvarende da fisken udeblev. Ikke uventet i det her vejr. Fredrik og jeg fiskede frem og tilbage på strækket, men mærkede intet liv overhovedet.

Efter 2 timer blev vi enige om at prøve andre pladser og indfandt os på et nyt rev. Forskellen fra den forrige plads var, at nu stod vi ikke længere i læ bag træer/bakker men direkte i den tiltagende vind der kom skråt bagfra og den vind var ikke det fjerneste varm. Det var bidende koldt og linen frøs omgående den kom fri af vandet. Stangøjer og hjul havde isskorper og vadejakken frøs overalt den var våd. Ikke var det blevet koldere, her var vinden bare lige på og så gad vi ikke det meget længere. Pga. de 2 dages, indtil videre, ringe men ej uventede resultater, drejede tankerne sig mest om at komme ind i bilen og få noget varme og så hjem, men vi syntes alligevel lige en sidste plads skulle have chancen. Jeg behøver ikke skrive så meget mere - "det er en kold tid som vi lever i, alle går rundt og fryser, men vi har det da nogenlunde her, her på Syd-yd-kyyyysten..." yearhhh

Som jeg har sagt så mange gange før, så kom med noget rigtig vinter nu eller kom med varmen. Enten eller og det ser ud til at vi skal have "enten" det næste stykke tid. Surt for fisket, men lækkert for de vinterglade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar