lørdag den 7. marts 2009

2009.03.07 Lister med SKK

I vandet er det stadig vinter. De sidste par år har vandtemperaturen omkring årsskiftet været højere end den har været resten af vinteren. Nu skriver vi marts, vandtemperaturen er stadig på januar niveau og der lugter ikke specielt af forår udenfor. Det mærker fiskene og dig der fisker efter dem. Men engang imellem render man ind i lidt fisk, måske endda en blank af de fine, men generelt er der ret stille derude. Det er solen der mangler. Solen og nogle dage med lidt varmere sydlige vinde, men dem har jeg endnu ikke set en eneste af i år.

Listerlandet? Jeg har aldrig rigtigt prøvet det så tidligt før - er kun endt deroppe på blæsende dage hvor alt andet var lukket. På Listerlandet er der heller ikke forår. Der ligger endda sne nogle steder. Ikke overraskende, var der noget koldere deroppe. 2 grader sagde måleren og så stod der en jævn vind ind ude fra søen og gjorde fornøjelsen lidt kold når bølgerne havde gjort sit for at gøre mig våd. Sammen med dagsregn og endda lidt slud, skulle der nogle store gennemsigtige finner på land for at varmen kunne få lov at indfinde sig.

Anders pifter efter 10 min. og i vandet foran ham plasker det godt. Jeg tror det er en sortfisk han har på, men da han bevæger sig mod land er jeg klar over at det er en "ta-med-hjem" fisk. Pludselig står Anders med en tangbusk på krogen, fisken er væk og Anders er på vej ud igen. Hvad skete der? Lidt senere fortælles jeg at da 3kg´s fisken var klar til landing lavede den et værre postyr mellem stenene. Krogen sad meget yderligt og så røg den desværre af - det havde ellers været årets første blanke fra kysten for Anders. Vi overvejer et pladsbytte, men da de andre snakker om at tage grillen frem er vi ikke sene til at bestemme os for at blive lidt endnu. De andre har fisket både havørred og gedder, men kun geddefiskerne har haft held i spøjten. Over 10 gedder har de landet, men nu vil de godt ud og fiske havørred også.

Selvom vinden er fra NØ og nabberne derfor vil være ret stille ender vi dagen nede sydpå i håbet om at de blanke kan findes her. Vandtemperaturen er 3 gr. mod 2 gr. på den forrige plads. Måske man skal finde håbet frem alligevel?

Inden vi andre kommer i vandet står Peter med fisk på. Hans fluestang får lov at arbejde og vi når ud for at se fighten på nært hold inden fisken må overgive sig. Jeg der håbede på en havørred, ser en flot regnbue med hele finner få friheden tilbage. Måske er der flere? Nej, de gider sjældendt andet end lækre fluer, så jeg retter blikket mod det ufiskede rev og kaster snapsen afsted. Intet sker og efter en time giver 3 af gutterne op. Nu har de fisket hvad de behøvede for idag. Anders og jeg fortsætter langs kysten og ender med at sidde og snakke i over en time. Da vi opdager hvad klokken er, bliver det kun til et par kast inden turen går hjem.
En herlig dag med Skånska Kustfiske Klubben

Ingen kommentarer:

Send en kommentar