søndag den 15. marts 2009

2009.03.15 Dagen derpå fiskeri

Så vidt jeg kan forstå på diverse fora, så er jeg ikke ene om at være tilfreds med gårddagens konkurrence. Jeg vil gerne lige påpege at konkurrencen givetvis er formuleret og udtænkt af os bag den, men at det Jer der gør den til hvad den blev i går. Med andre ord vil jeg gerne sige at jeg ikke klapper af andre end Jer, for uden Jer - ingen konkurrence.

Uha... klokken blev vist "lidt over 7" da jeg stod op. Jeg var træt, med pålæg på. Linus havde sidste dag i Skåne, og vi havde aftalt at mødes derude på et tidspunkt, så klokken 11 var jeg klar og så tæt på frisk som muligt. Dagens fangst var indtil videre en rygkroget blankfisk og ellers var intet sket. Ikke at vi havde troet på gentagelser fra igår, eller rettere - gentagelser som andre fiskere bedrev, men et kig på vinden og vandet gjorde håbet noget større. Det var vi så ene om. At rygkroge en fisk er ikke at fange den og med nul fisk på kontoen gik vi så igang med at afsøge revet for fisk. Ryggen værkede og selvom alt så ud til at være i top, så manglede lige det sidste, nemlig solen. Da Linus fik en blank undermåler steg håbet til dramatiske højder, men det blev ved den og vi satte os op til parkeringen med ryggen mod havet og snakkede mens vi spiste.

Nye rev og nyt håb, så længe vi holdt det ud i den tiltagende vind. Jeg snuppede en flot undermåler på mit nye snaps, som jeg fik fra Gladsax Fiske igår, så nu kan jeg også skrive under på at det virker! Derudover skete der ikke en dyt mere og vi blev næsten enige om at stoppe. Linus ville nemlig hjem og jeg ville lige give et andet rev en time mere. Det var ikke tiden værd målt i fisk på land, men i oplevelser var den helt ok. Jeg så nemlig hele 6 havørreder inde på lavt vand, mens jeg gik langs kysten. Hverken blankfisk eller til at fange for mig med spinnegrejet, men det er på en måde lidt hyggeligt at gå og spotte fisk, mens man venter på det forår der står og banker på. Foråret der ligger lige for døren og som sandsynligvis bliver slået hjem igen i løbet af ugen, hvor vejret peger på nordlige vinde og frostvejr. Nu skal man ikke være så negativ, men en ting plejer at være sikker... lover de den slags vejr, så holder det. Lover de sydlige vinde op til 8 m/s som igår, så kan det laves om - også på selve dagen og det bliver alligevel aldrig sådan. Med andre ord, det er nemt at love lortevejr og utroligt svært at holde fiskevejr, hvis du forstår.

Dagens billeder er lagt bagerst, så at sige, da Janne Blanking´s vinderfisk sagtens kan tåle at ligge på forsiden noget tid endnu!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar