lørdag den 14. marts 2009

2009.03.14 Blänkaren 2009

Blänkaren 2009

Hvilken fantastisk dag og hvis jeg selv må have lov at sige det, hvilken fantastisk konkurrence (det var Jeres fortjeneste den blev det). Vi har fået kåret konkurrencens første vinder i de nu 3 (officielle) år vi har prøvet og vi havde et fremmøde uden lige.
I går ved optællingen var jeg nået frem til 113 tilmeldte. Faktisk kom der 2 til på falderebet, så vi endte med 115. Nu gælder det ikke om at samle mailadresser og tilmeldinger, men om folk kommer til indvejningen. 100 var der ikke, men der var rigtigt mange. Stort tak for det!

Planen der gik i fiskeri

Hensigten var at stå op på et normaltidligt tidspunkt og så køre direkte til Ystad og hilse på Per-Olof. Det med at stå op gik meget godt, men så kæntrede tidsplanen. På vej ud havde telefonen ringet 4 gange og sms´er med spørgsmål om Fulton og andet kom ind. Aftalte med Johan Kohnke at tage en kop kaffe i Ystad og se hvad vi kunne finde på. På vejen dertil står Linus ganske uventet helt alene på et rev. Selvfølgelig skal jeg lige hilse på ham og på den måde formøblede jeg 3 timer, hvoraf kun den halve blev brugt på fiskeri. Vandet var 3 grader og vinden rørte sig overhovedet ikke. Solen forsøgte hele tiden at komme igennem de tynde skyer, men varmen nåede ikke rigtigt frem. Den udlovede forårsdag lod vente på sig, men med udsigt til sol senere og op mod 8 m/s fra S var forventningerne store trods alt. Intet skete... Linus og jeg skræmte en fisk på meget lavt vand og siden kom Marcus og ville vise os hvordan. Så drak vi kaffe og sådan gik tiden indtil Jonne og Micke også dukkede op. På det tidspunkt var Marcus blevet enormt sur over nogle netfiskere i en båd og var kørt sin vej, mens jeg bestemte mig for at prøve at være lidt seriøs ved vandet. Det holdt ca. 15 min. så kunne jeg ikke det mere.

Harry´s kanonfisk på "min" plads


Nuvel, dagen var faktisk forberedt til hygge og ikke så meget fiske. Jeg bestemte mig for at køre forbi Johan Häkkinen som stod på en anden plads. Med sig havde han Harry Körkkö og da jeg ankom stod de begge på land. Intet underligt med det, indtil græsset foran dem bevægede sig og så opdagede jeg fisken... Netop som jeg var ankommet, havde Harry landet en utroligt smuk blankfisk på 4,66 kg. og bare 71 cm. Det er utroligt. Den plads jeg ofte fisker på, men aldrig har hverken fået eller og set nogen større fisk fra, har Harry kastet 3 kast på for første gang nogensinde og "plop"... så får han sådan en kanonfisk. Jeg gratulerer med fisken og fortæller at han nok er en sikker vinder. Først og fremmest kan vi ikke ligefrem prale af at have haft fiskelykke på vores tidligere konkurrencer, men at stå med en havørred på 4,6 kg og med fulton 1,30 - der skal noget til at slå den!

Billedsession og en grim nedgænger

Efter billedsession står jeg i vandet og håber på flere fisk inde. I andet kast viser en hvirvel sig bag blinket - intet mere sker. Vi fisker 3 mand høj i det disede vejr, men Harry´s fisk er, som så mange andre før, en enlig svale. Efter lidt snak bestemmer de 2 andre sig for at gå videre. Jeg ser dem kun forsvinde i det der nu mere kan kaldes tåge end dis, da der viser sig en plov skråt ved siden af mit blink. Fisken tordner frem mod blinket og misser helt i en stor hvirvel, men det får den ikke til at give op. Min puls stiger omgående og al fokus er rettet mod vandet bag blinket, hvor endnu en hvirvel dukker op - fisken er på helt rette vej nu og så knalder den på med kun 3 meter tilbage. Hvad jeg troede og håbede var et blank gris på jagt, viser sig at være en overraskende tynd og grim nedgænger. Surt show, men hey... jeg har fanget en fisk og skulle egentlig ikke fiske idag. Efter et kvarter bestemmer jeg mig for at slutte og køre til Ystad og på vejen tilbage møder jeg Johan der har fortrudt pladsskiftet. Der var meget tåget videre over og det gad han alligevel ikke fiske i.

Engelska Bryggan og klubhuset

Er der nogen der altid har været trofast til at dukke op til vores fælles arrangerede kystture og fiskekonkurren
cer, så er det Janne Besa. Janne er nok en af de mest behagelige og ydmyge mennesker jeg kender og så er han kanonhyggelig. Navnet stammer fra adskillige ture med adskillige mørke fisk. 2009 har været et anderledes år for Janne. I år har Janne taget 10 fisk indtil videre - 10 blanke, altså. Dagen idag er ingen undtagelse. Blankfisken der ligger på terassen foran klubhuset er grov og ufattelig smuk og så er det vinderfisken - nu er der ingen tvivl, tænker jeg. 6,2 kg og fulton 1,40. I munden kan man se et par sild der har været på vej op. Magen til fisk skal man lede længe efter - jeg skal ihvertfald!

En time før indvejningen står der vel en 15 mand og snakker. Jeg undres over der ikke er flere, men de er nok alle ude med håbet om en fisk til dagen. Der kommer flere og flere og da konkurrencen nærmer sig afslutningen står vi vel en 50-60 mand og venter på afgørelsen. Janne vinder ikke overraskende med sin fantastiske fangst. Eftersom fisken ikke alene er den tykkeste men også den klart største, river han 2 af de 3 førstpræmier hjem. Harry´s superfisk må se sig slået og hvor tit sker mon det i en konkurrence?

De andre og 2 x klapsalver

Efter velfortjente klapsalver fik de fleste en god snak med hinanden. Det har tilsyneladende været en god dag og hvad gør det at dukke op uden fisk, når man bare man har haft det godt?
En meget meget stor tak skal lyde herfra til Per-Olof i Ystad. Uden din hjælp havde vi aldrig fået sådan et super arrangement på benene! Derudover stor tak til mine "kolleger" som har hjulpet med alt muligt og lidt til og sidst men ikke mindst, tak til alle Jer der dukkede op til indvejningen.

Krøllen på halen

Udover nogle overordentligt fine præmier til vinderne havde Per-Olof sat et lamineret kystnet fra Grey´s op til lodtrækning blandt de tilmeldte og fremmødte. Shaban var den glade vinder af denne præmie. Alle fremmødte fik også et speciallavet Snaps fra Gladsax - lavet kun til denne dag - og det Snaps valgte en af de resterende deltagere at sætte for enden af linen og gå ned og kaste lidt med. Der gik 15 min., så kom han tilbage med en glinsende blankfisk hængende. Jo, han ville da prøve sit nye snaps og havde kastet med det 5 gange - så sad fisken der. En blank skønhed på 3,2 kg. For at gøre historien ekstra god, så var Shaban tilfældigvis lige i nærheden og hvem havde net-op lige vundet sig et net?

Det er vist ikke så tit du oplever den slags!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar