søndag den 1. marts 2009

2009.03.01 Forårsmåned

Velkommen forår, der blev indledt med den udlovede vind fra SØ og Ø. Lidt hårdt vejr, men rigtigt hårdt blev det aldrig. Det var meget mærkeligt at køre på kysten i dag. Søndag er bigtime fiskedag og jeg havde sagt til fruen at jeg nok snart kom hjem igen, for en ting var vinden, en anden den forventede omgang turistfiskere og så kørte jeg helt frem til dagens plads og observerede kun 1 mand ude på vejen dertil - og han var ikke turist. Meget mærkeligt!

På min vej over Sydkysten ringede jeg til Kasper og ville høre om han var klar på lidt fiskeri. Så sent som igår havde Kasper proklameret at han ville være ude sålænge det ikke blæste 10 ms lige i hovedet på ham og her var chancen. 8-9 ms som maks. og så kom den skråt fra siden. Altså ingen dårlige undskyldninger nu! Jo, jeg kunne da komme op og få kaffe hvis jeg ikke lige kunne fiske, men da jeg i dagens første kast havde hug var en friskbrygget varm kop kaffe lidt fjernt fra mig. I det andet kast huggede det igen og jeg kunne tydeligt mærke fisken flere gange på vej ind, indtil det frygtede spinstop flyttede uvisheden over på fast fisk. Sejr! En sortfisk dunkede godt i stangen og kom op til afkrogning efter en kort kamp. Lækkert at starte dagen med fisk og hvis der var flere var det om at få kastet af på revet så længe det gik for bølger og uklart vand. Jeg tog lige præcis 2 kast til, så sad den der igen - igen efter spinstop - og denne gang var det ikke en sort der havde taget mit blink. Et godt udløb og så tog fisken østpå. Dernæst sydpå med min bremse som baggrundsmusik og så fik jeg den ind til afkrogning - på land naturligvis. Min tradition byder at jeg tager årets første blankfisk med hjem. Således også i dag, hvor årets første viste sig at være en rigtig flot en af slagsen, men som desværre også havde måtte opgive fighten før tid, fordi min line havde pakket den godt ind under et af de utallige forsøg på at rulle sig sejrrigt ud af kampen.

Da jeg stod på revet igen var jeg allerede godt tilfreds med dagens forløb. Ikke havde jeg ventet mig at jeg i det næste kast skulle have en følger og i kastet efter et hug, for i det følgende kast igen at stå med fisk på. Endnu en sortfisk kom op til afkrogning og nu måtte jeg også hellere ringe til Kasper. 10 min. fiskeri og så meget gang i den - og så var jeg alene på kysten. Da Kaspers bil svingede ned mod mig, var jeg igang med at afkroge dagens fjerde fisk, som var en pænt stor nedgænger med masser af overskud til at give en fed fight.

Kasper blev kort sat ind i hvad der var sket og hvor, men det behøver man ikke fortælle ham - han har styr på det og så forsvandt han ud på revet og var nærmest opslugt af bølgerne inden jeg fik sagt goddag. Så fik Kasper alligevel vist at han mente hvad han sagde igår og så fiskede vi løs begge 2. Haps... så fik jeg en til.

En glente sejlede over vores hoveder og skyerne havde nærmest mammatus lignende tilstande i dag. Undrede om det var varmen der steg til vejrs og skabte disse smukke bølger i skyerne. Jeg tvivler lidt på dette ellers normalt forekommende fænomen, idet vinden var ret skarp idag - men ovenover os er vejret som regel helt anderledes end de vi oplever på landfjorden, så hvem ved?
Så fik jeg en til og så skulle Kasper til hygge middag hos nogle venner. Jeg blev på revet, men overvejede en anden plads da jeg syntes der var lidt langt mellem de blanke snaps, men så våd og kold som jeg var blevet, skulle en tur i en varm bil hurtigt lokke mig hjemover og ikke at der var noget galt i det, men man må stege mens panden er varm - eller noget.

Dagen endte med 7 fisk og altså kun den ene blanke. Den vejede for i øvrigt 3,2 kg. og havde en del tanglopper i maven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar