lørdag den 22. maj 2010

2010.05.22 Sørøya dag 4

Gårddagen var mere begivenhedsrig end som så, men jeg vil gerne anbefale folk at prøve en uge til Sørøya og så prøve at holde døgnrytmen i kroppen og skille dagene fra hinanden. Jeg kan ærligt talt ikke huske dagene fra hinanden lige nu, for den ene dag fiskede vi i 4 timer om morgenen og den anden dag fiskede vi 14 timer i træk. Eftersom solen er oppe hele tiden er det svært at skelne dag fra nat og det hele glider ud i søvn, mad og fiskeri. Måske rettere; fiskeri, mad og til sidst søvn.

I dag spiste vi vist aftensmad klokken 02. Den bestod af havregryn med rosiner på og øl til. Der var nemlig ingen af os der havde lyst til at lave mad på dette tidspunkt. Desuden rullede de foregående timer stadig i kroppen og armene var slappe som efter en lang tur på havet med masser af fisk. Det var også sådan det var foregået. 14 timer, mindst. Vi startede med at prøve pilkegrejet af på +100 meter vand og med nogle store 500 gr. pilke. Det er ikke for børn at stå der og holde bund og rive 100 meter line på hjulet - nogle gange med utroligt irriterende brosmer for enden af linen... men oftest med en torsk. Og når torsken så er over 10 kg. er det ekstra hårdt og det var ikke noget fiskeri jeg syntes var videre underholdende, så efter 4 timer kunne vi endelig begive os mod lavere vand og jeg kunne bruge kastegrejet igen.


Og så startede de vildeste timer, jeg nogensinde har været med til. På vej mod lavere vand, vælger vi at stoppe ved en knold og møder først ingen fisk på den ene side af knolden, for på den anden at komme ind i en større stime med torsk. Stimen "udvikler" sig mens vi driver for strømmen og fiskeriet bliver vildere og vildere, med fisk i hvert kast. HVERT kast. Vi når ikke til bunden inden vi har fisk på og det er yderst bidevillige torsk der er på hugget. 3 gange er loddet ved at være tomt og 3 gange er vi på vej videre, fordi armene værker efter de, for mig, ufatteligt hårde og seje fights med torskene. 3 gange kommer nye megastimer med fisk ind på loddet og fiskeriet bare fortsætter og fortsætter. Torskene tager 20 meter nede og så tager de et heftigt udløb på 20 meter yderligere og kommer langt fra frivilligt til overfladen. Jeg slår min PR et par gange og topper med en kastetorsk på 18 kg. som også er største kastetorsk for os i båden. Torskene har munden fuld af byttedyr. Tobiser, sildelignende fisk, krabber, hummer og alt muligt andet godt.

Da vi vælger at stoppe, er vi drevet meget langt. Armene værker og trætheden er udtalt. Selvom vi har udsat langt de fleste af fiskene, venter nu er større fileteringsarbejde ved rensebordet. Ajes og Dennis renser og skærer fiskene til. Jeg pakker dem i små portionsanretninger for 2 personer. Velfungerende, smart og pladsbesparende i frysekassen.

Til dagen hører det at Ajes havde en laks i 5 kg.´s klassen efter sin ophænger og at jeg smider drivankeret væk, da rebet pludselig fletter sig selv op. Drivankeret er rart at bruge på blæsende dage eller dage med megen strøm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar