søndag den 23. maj 2010

2010.05.23 Sørøya dag 5

De foregående dage havde vi 2 gange aftalt sats på flynder, men vi blev hver gang stoppet af torskene, deres bidevillighed og herlige kræfter på kastegrejet. Det var tæt på at ske i dag igen, inden jeg måtte sige stop. Vi fandt et område hvor der ingen fisk var på loddet, 30 meter vand og sand/grus som groft underlag. Området hed endda Kveitesund (Kveite = Helleflynder) så det kunne ikke være bedre og de kloge siger endda der er flynder her.

Og det var der så. Den første huggede hos mig og kom op til genudsætning efter en overraskende kedelig fight. Helleflynderen er faktisk en truet art, så jeg må erkende at det er med dårlig samvittighed jeg fisker efter den. Men den fisk er så utroligt betagende og umådelig stærkt at den simpelthen har bidt sig fast i mig og det gjorde den næste så på Dennis stang. Også denne smed vi ud igen. Vi beholder kun fisk fra 5 kg og op mod en 25-30 kg. Det er ihvertfald aftalen at genudsætte dem over 30 kg., men de skal lige fanges først og det skete så heller ikke i dag. Mit mål er også i området af de 10-30 kg. da de skulle give mest valuta for pengene, både i fight og på spisebordet, meeeen... da jeg fik hug på flyndertricket og den tog det vildeste udløb, var jeg nu ganske så tilfreds med de 6,5 kg. min største flynder for i år vejede. De fights er simpelthen ikke til at måle når fisken kommer over de 4-5 kg. Styrken de besidder er ufattelig og på kastegrejet er underholdningen enorm. Masser af superlativer, jeg ved det... men prøv det.

Maven på min flynder indeholdt 4 kongetobiser. De var nok en 30 cm og op.
På vej til fiskepladserne i dag, blev vi underholdt af nogle såkaldte "Springere" som er storebroderen til vores Marsvin. De var helt klart på jagt, for de væltede rundt i bølgerne og mødtes nogle gange i en form for rundkreds, hvor de sikkert har jagtet byttet ind i midten. Da vi forstyrrede dem, blev de nysgerrige og en af dem tog 2 gange en tur under vores båd. Et billede jeg MEGET gerne havde set i kassen, men det gik simpelthen for stærkt og lyset var heller ikke til det, hvis det endelig skulle have været. Jeg måtte nøjes med mere almindelige billeder, selvom jeg blev ganske så tilfreds med dem også.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar