mandag den 15. maj 2017

2017.05.15 Familiefiskeri

Studiedag =  lukket skole. Ergo var børnene hjemme og fuld af gode ideer om svømmehaller, legeland og shopping. Ting jeg ikke forbinder med samme hygge som en tur til vandet, da svømmehaller og legeland er tinnitus maskiner og shopping centre med til at øge blodtrykket. Kysten kaldte. Under mindre protester givetvis - men alt det var og blev glemt, da vi vel var fremme og der var en strand at lege på. En bunker. Se sten - vi skal slå smut. Tang, grene,træer og bakker...

Og så gik den dag for ungerne, der overhovedet ikke ville høre tale om vi skulle hjem, trods at de nu havde været ude i 8 timer.

Så mens ungerne legede og min mor sad og holdt øje med dem, gik min far og jeg og fiskede strækningen af, ovenpå en god gang grillpølser som mine forældre havde medbragt. Fantastisk maj vejr. Endelig en smag af foråret, der har været alt for længe væk. Fiskene kunne kun være i samme gode humør som os og mens jeg gik over noget sandbund, pilede det rundt med tobis. Masser af dem! Og flade tilmed. Der var et kryller og mylder af liv. Også for enden af linen, hvor jeg pludselig havde noget på. Gæt selv... kroget i nakken, som det ærgerlige dyr hornfisken er.

Jeg forlod stenrevet og fiskede mig over sandbanken. Ude for enden skete der endelig noget. Et rigtigt hug og op kom en undermåler. Smældfed og sikkert fuld af tobis. Jeg kastede forgæves efter resten, mens jeg vadede ud til min far for at høre om han havde fået noget. Der var ikke sket noget og sammen stod vi og snakkede mens vi kastede løs og så alligevel - pludselig havde min far fisk på, men efter 10 sekunder valgte den desværre at stå af og det var mange gange mere ærgerligt end mit kedelige forår. Min far havde nemlig ikke fisket længe, så det havde nu været godt om han lige kunne rive en fisk hjem. I kastet efter fik han chancen igen med et hug, men væk var fiskene atter engang. Desværre fortsatte dagen således, men jeg skal hilse derudefra og sige at det endelig er mega dejligt vejr og at det bare er at komme ud og nyde det!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar