lørdag den 23. marts 2019

2019.03.23 En kort - en lang... en blankfisk - min stang... en fyr der si´r ding-dang...

Jeg var endnu engang længe om at komme ud, men denne dag var det ikke kun træthed, det var også af familiære hensyn, da der var opstået lidt grynten i krogene om ham der "far" der var ude og fiske hele tiden. Det endte så med - i øvrigt som det plejer - at jeg sad alene i sofaen og alle råb om hjælp til oprydning, støvsugning og de andre nødvendigheder forblev ubesvaret oppe fra førstesalen - og at jeg til sidst, igen, sad alene i sofaen, men i det mindste "var hjemme"...

Men så kunne det ikke holdes længere. Solen skulle dukke op ved 13 tiden og derfor stod jeg selvfølgelig udvadet lige deromkring. Det så bragende godt ud. Vandet løb over revet og stenene med den giftigste grønne farve og jeg ville have væddet skødet på huset væk om at det nok skulle holde fisk.

Jeg skylder ikke nogen noget hus. Der var mange fisk! Alle 12-14 følgere, som heldigvis var små følgere, for ellers havde jeg været endnu mere ærgerlig. Mærkeligt alligevel at de kun fulgte efter. Jeg gav revet en del tid, men fiskene var lige ubeslutsomme og fulgte som sagt bare efter eller huggede yderst forsigtigt.

Battleplan 2 blev taget i brug. Revet Javier indtog i går, da jeg valgte de østlige pladser, blev besøgt. Han havde mødt fisk! Det gjorde jeg også. En stime tobis yngel, såmænd... der ud over var der knaldhamrende dødt og jeg havde dernæst det første rev i tankerne, fordi vinden nu ret så pludseligt, men i følge vejrudsigten, havde vendt til NV og derfor blæste fra land. Det vil sige; Gammel sø, grønt vand og nu medvind.

Det var fiskene så enige i. Sådan lidt da. Jeg var knap nået ned til området, som ligger midt i det hele og intet ligner i forhold til resten af revet, da en fisk hamrede på OLR Kutlingen. Så røg den af. Sørens! Et nyt kast blev lagt og så hamrede endnu en fisk på. Denne en model lille, men så røg den sgu også af! Jeg tjekkede krogen - kastede igen - havde hug og i kastene efter flere hug, indtil den næste smadrede på krogen... og røg af!!!

Så blev jeg sgu sur, indtil jeg opdagede at krogen jeg brugte ikke var min Mustad Tarpon, men den billige Daiwa efterligning - og vist ligner den, meeen... de er ikke ens. Jeg byttede straks krog, men så var fiskene væk. Der skete ikke en skid og jeg fiskede mig ind i den forårssmukke aften, med lun vind fra land og lykkedes til sidst med en lille prutfis der, som de andre, hamrede på ude i enden af kastet.

Meget mærkelige fisk. Og mærkelig krog. Eller hvad det nu er...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar