onsdag den 1. januar 2020

2020.01.01 Årets premiere køretur

Efter en længere nats søvn, kombineret med en formiddagslur, for nu at dække mig ind, var det hjemad med lidt tungt hoved - men ikke bagstiv - og en hel morgenbolle i maven.

Det var lidt rekordtempo over det. Bilen trillede ind i indkørselen lidt over 15, jeg var på vej ud igen inden 15:30 - nu med kysthabitten på. Selvfølgelig var jeg det. Ikke så meget for at fiske, omend et par kast havde været sjovt at få med, men mest fordi min nye ven Hashim var kommet til kysten og egentlig ikke vidste sine levende råd. Men som de venner de er, havde både Henrik og Javier taget sig af den nyfødte havørredfisker og vist ham lidt rundt, så han kunne tage de første spæde skridt. Hashim er ikke ung i fiskeriet eller ung... han har bare ikke fisket havørred på kysten før, sådan rigtigt og da han henvendte sig til mig sidste år i et ydmygt forsøg på at få lidt tips, er det gået slag i slag med vores konversationer og hjælp til diverse grej indkøb og hvad ved jeg. Ja, jeg er næsten ved at sige at jeg blevet brugt som leksikon, men tro ikke at jeg føler mig som et sådan eller har lært ud som et sådan. Til det er havørredfiskeriet alligevel lidt for mystisk, selvom det egentlig bare handler om et dyr man jagter.

Hvorom alting er... Hashim havde fået en velkomst og var vist til vandet og jeg dukkede ikke op, fordi jeg atter engang havde fejret nytår som nytår skal fejres, med masser af druk og masser af fyrværkeri. MASSER af fyrværkeri, krudtgal som jeg er.
Det kan man - og MÅ man - i Danmark, uden at få dårligt samvittighed og det kan man hele nytårsaften, selvom jeg plejer at gemme det meste til efter 24 som alle andre der fejrer. Det var et smukt nytår, skal jeg hilse og sige. Og det blev sent.

Så sent at da min søvn var overgået i formiddagslur, så kunne jeg godt se at turen ud blev særdeles kort, men jeg følte at jeg skyldte Hashim et besøg for at høre hvordan det var gået og da jeg troppede op, blev jeg mødt af 2 smil. Ikke på grund af fisk desværre, men fordi Javier og Hashim havde haft en god dag trods alt. Det vil sige, Javier havde taget fisk tidligere på dagen inden han mødte de andre, så hans premiere var jo fint overstået.
Men de havde fået fisket og jeg kunne se glæden hos min nye ven. Det var sgu fedt at se! En ny havørredfisker er født og jeg glæder mig til at se hans fremgang, hvis jeg får lov at følge med.
Eller kan følge med... mig der sætter afbrændning af krudt før havørredfiskeri ha ha ha...
Der røg den 5 kilos!

Godt nyt fiske år!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar