lørdag den 4. januar 2020

2020.01.04 Koldt og blæsende, men smukt - og så en premierefisk oven i hatten!

Javier troede ikke på mig, så jeg måtte sætte en pølse på højkant, da jeg sagde at Sydkysten gik at fiske dagen efter - altså i dag. Og havde vi væddet sådan rigtigt, så havde Javier skyldt mig en pølse, men det gjorde nu ikke så meget på denne blæsende dag, for den plads jeg påstod ville være fiskeklar til os, kom vi aldrig til, idet vandet også var klaret op andre steder og derfor lokkede os ud af bilen tidligere end forventet. Det var en belønning i sig, ovenpå den stride vind der havde revet alt tilgængeligt tang op og ladet det drive rundt lige der hvor jeg skulle fiske, indbildte jeg mig.

Nu stod vi heller ikke i særligt klart vand - men fiskbart var det absolut. Desværre så valgte jeg forkert udgangspunkt, da jeg mere eller mindre vadede ud i en tangbræmme, så forventningerne om at fiske færdigt her var ikke store, indtil jeg nåede ud til spidsen. Så forsvandt tangen og vandet var endnu mindre grumset her. Faktisk noget nær perfekt og da solen slap taget i de sidste store sludbyger, var jeg pludselig en anden igen.
Ok da... lidt stiv i skelettet efter en alt for lang pause. Der var nogle kast der ikke sad lige hvor de skulle. Min vadning langs kysten var heller ikke den mest yndefulde på første tur, men jeg kom frem og jeg fik kastet. Og så fik jeg dæleme en fisk. En flot undermåler havde forelsket sig i min OLR Kutling / miss sunshine. Den er jeg glad for på sådanne dage, så jeg var ikke videre begejstret da jeg et par kast efter, og traditionen tro, mistede den til en sten.

Det er lidt typisk mig i januar. Jeg smider som regel et par blink væk. Men jeg plejer faktisk også at tabe den første fisk - så helt skidt var det måske ikke?

Javier kom vadende tilbage fra hans rev. Ingen tang, men heller ingen fisk. Vi tog en runde til og bestemte siden at varm mad ville sidde noget så perfekt i blæsten. Jo, solen var stadig fremme, men det var ikke fordi vi sad og ledte efter solcremen ligefrem...

Maden sad præcis som den skulle og gjorde godt. Nu var det tid til mere klart vand og helt sikkert også en havørred til eller 2. Vandet var alligevel både 4 grader, stigende og nu var bølgerne også væsentligt mindre. Hvad kunne gå galt?

Jo... at det er januar som januar er bedst. Vi gav den en skalle, men lige lidt hjalp det. Jeg smed endnu et blink væk - denne gang ikke en OLR - og ellers så kunne vi nyde en fantastisk smuk solnedgang med flotte skyer foroven, inden vi måtte krybe til bilen for lidt læ og varme.

Premieren vel overstået. Nullet er væk. Tjek.
Dagen er tiltaget med 11 minutter allerede nu. TJEK!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar