søndag den 6. februar 2022

2022.02.06 Weekend sammensværgelser

Så var det weekend igen og med den, tid til blæsevejr igen. Det er menuen for øjeblikket. Når det er weekend og tid til fiskeri, så skal det begynde at blæse. Det var derfor med uforettet sag, at jeg for tredje gang gik af vandet denne søndag og traskede tilbage til bilen og mente at nu var det nok.

På den første plads, så det ellers lovende ud, men tangen var rørt op i bølgerne og jeg måtte opgive efter 5 minutter og se om der var bedre forhold andre steder. Men det var de samme forhold, hvor sigten i vandet egentlig var rigtig fin, men der drev en masse løsrevet tang rundt som straks hængte på linen og gennemløberen. Store var overvejelserne om at køre langt, for at få fisketid, men jeg bestemte mig for at prøve en sidste plads som også den var lidt af en chance med tanke på vinden.

Og mens det begyndte at sludre helt vildt, gik jeg let slukøret tilbage mod bilen, efter at have konstateret at vandet her, ikke bare var med tang men også grumset. Og det var ikke fordi jeg var synderligt overrasket over det, men håbet... chancen for lidt fiskbart vand... nu jeg havde tiden til at fiske, fik mig ud i forsøget. Og siddende herhjemme hvor der venter en arbejdsdag præcis som der plejer, på den anden side af weekenden, kan jeg konstatere at DMI sørme har lagt i ovnen til en "særdeles blæsende afslutning på ugen" op til næste weekend.

Ja hvorfor ikke. Kunne være jeg skulle prøve at lede efter rav på nye steder, for vinden er ikke i det rav-venlige hjørne, men den er bestemt heller ikke venlig mod Sydkystens vande. Eller så skal jeg bare sætte bilen i østgående bevægelse og se om Österlen har lidt fiskevand man må låne.

Positivt at dagen er tiltaget med 2 timer nu - om et par uger, er der plads til aftenture - endda inden den eftertragtede sommertid kommer tilbage, nu man arbejder mere og mere hjemmefra. Allerede nu er det lyst efter 17 på de klare dage. Havde vi haft konstant sommertid, havde fyraftensture været en realitet allerede nu, for jeg kan i princippet gå som jeg vil på mit kære job.

Og positivt at de seneste storme har givet rigeligt med nordvestlige vinde samt forhøjet vandstand. Jeg håber i hvert fald det er positivt, for det kan give en masse frisk vand til de sydlige og østlige bassiner i Østersøen hvis også strømmen har været korrekt. Og kommer der frisk vand i dem, får Østersøen et boost af energi i form af nyt frisk vand + salt, som er særdeles tiltrængt. Og den slags, kan godt give gode fiske år på kysten følgende. Men det er kun min teori. Jeg skal lige ud og bevise det først.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar