lørdag den 26. februar 2022

2022.02.26 Forår - del 1

Og så pludselig lagde vinden sig. Ikke bare et øjeblik, mens vi ventede på næste storm. Nej, den lagde sig over flere dage uden udsigt til noget der bare minder om kuling. Og solen kom frem på en knaldblå himmel og stod der hele dagen, mens fuglene sang og jeg pludselig stod i en ny verden. En verden hvor jeg tænkte på havearbejde, sommerdæk til bilerne og pudse vinduer. Men jeg tænkte mest af alt på havørred fiskeri, om end jeg godt havde set de gule linjer som SMHI havde trukket op langs sydkysten med advarsler om højt vand. Det var faktisk lidt mærkeligt. Højvande plejer kun at indtræffe hernede når en storm har lagt sig eller tilsvarende vejrbegivenheder har fundet sted. Der var ingen begivenheder i den henseende andet end solen der var fremme.

Det der højvande betyder desværre bare at vandet så er grumset og fuld af tang og fredag aften var jeg og prøvekøre fruens nye brugte bil, som har afløst min højtelskede gamle Mazda af en fiskebil. Nu har jeg pludselig ikke mere en bil jeg kan behandle som jeg vil. Ok, det er et I-landsproblem, jeg ved det. Men den gamle Mazda var dæleme trofast til alt havearbejdet, renoveringen og ikke mindst kajak og fiskeri. Det kan fruens nye Mazda også klare, men ... den er godt nok pæn indvendig og jeg får næppe lov at bruge den som den gamle. Men den kørte godt og vandet var konstateret højt og grumset, fredag aften.

Så da den første halvdel af lørdagen var brugt på haven (for at nyde vejret!) og siden en gå tur langs vandet med hunden, så pakkede jeg kysthabitten og tog ud til Javier og Stefan der stod og snakkede og nød vejret, præcis som man skal på en sådan dag. Vandet var grumset mere og mere til og det blev faktisk bare ved snakken, indtil vi alligevel ville prøve en anden plads hvor man som regel kan vade langt ud og fange 15 havørreder på en time. Men vi kunne ikke vade ud. Vandet var kanon, men jeg måtte stå med skuldrene oppe ved ørene og det endte med 15 kast hvorefter jeg kørte hjem og tog en iskold bajer som afslutning på en lang dag i solen, omend det ikke blev til så meget fiskeri.

Men der var forår i luften og dén slags giver bare energi!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar