lørdag den 5. februar 2005

2005.02.05 Her og der


Idag ville vi prøve Sydkysten. Vi troede ikke vinden ville være så hård, men flere pladser var ret grumsede, så det så ikke videre let ud. Dog kender jeg et par steder der klarer selv en hård pålandsvind og også idag var det rent og fint vand der mødte os på den første plads.

Da vi havde parkeret bilen, mødte vi et dansk ægtepar der spurgte om vi også troede på gud? De syntes nok at vejret var lige hårdt nok til kystfiskeri, men en chance skulle det altså have. Jim gik til højre for revet og jeg til venstre. Der er et "hul" i revet der altid holder fisk. Således også idag, bare ikke da vi kastede over det i første omgang. Inden da, var jeg nemlig gået et stykke ned af kysten og havde fundet lidt roligere vand. Allerede i 3.die kast fik jeg en flot fed blanko på ca 45 cm. Den fightede rigtig godt og fik et kys inden den røg ud igen.

Jim kom til og vi fiskede videre nedad. Langt ude i et kast fik jeg hug. Det resulterede ikke i mere før jeg gik et par meter længere ud. Så sad den der igen. Desværre røg den af efter et par sekunder. Da videre fiskeri ikke gav noget, flyttede vi tilbage til hullet i revet. Jim piftede og stod med fuld flex på klingen. Jeg troede først det var en god blankfisk han havde på, men efter bare 2 min. kunne han afkroge en stor sortfisk med igler på kroppen - den var lige gået ud af åen. Selv fik jeg også en sortfisk der heldigvis hoppede af inden den skulle op.

Vi søgte over på Österlen da vinden blev for hård. 3 forskellige pladser blev prøvet inden vi fandt vand der var fiskbart. Der skete ikke så meget før jeg inden solnedgang fik en rigtig grim sortfisk langt ude i kastet. Der var godt spræl i den, med spring og udløb, men den var hårdt medtaget af legen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar