mandag den 2. januar 2006

2006.01.02 Premiere (nerver)

Årets første tur i diset og koldt, stille vejr. Langt fra de forudsætninger jeg som havørred-fisker stiller til mit vejr, hvis jeg kunne bestemme. Men det kan jeg ikke og slet ikke over lysten til at fiske. At jeg blev hjemme d. 01 januar, forstår jeg ikke, men nu... endelig...

På vej over Söderslätt vendte jeg bilen da jeg så Linus ude på et lille rev. Ham skulle jeg lige hilse på. Ingen fisk i det klare og stille vand, men jeg besluttede alligevel at kaste et par timer af dér i selskab. Da Linus knækkede sin stang i samme kast jeg kom ud, gjorde at jeg fik mere plads, mens han brugte en time på land, i forsøget på at binde knuder med sin 0,12 line (reserve udstyret)
Mærkede ingenting, men så en stor hvirvel tæt på mig, der ikke kom fra en følger. Muligvis en sortfisk der venter på vand så den kan komme op i åen?

Jeg gik op for at trøste Linus og hjælpe ham med en knude der kunne bruges og så prøvede vi at fiske den ene side af revet af. Midt i drømmenes verden og med tankerne på "premiere-nerver" kom hugget jeg overhovedet slet ikke og under nogen omstændigheder havde regnet med. En fisk rullede 30 mtr. ude og rullede og rullede og rullede... et enkelt udløb og så satte den sig fast i noget tang. Jeg HADER når de gør det! Heldigvis kunne jeg vade ud og til min overraskelse sad fisken stadig på - snak om held, for havde jeg givet tilslag, da fisken vækkede mig? Hvorom alting er, fik den fart på til sidst og kanede sig selv og så var det lis´som på plads.

Premiere nerver? Tja.. nu også med søvn i øjnene. Jeg har influenza og burde nok ikke fiske!
Resten af dagen skete der ikke mere, bortset fra synet af en stor fisk der kom imod mig. Alt jeg kunne se var en enorm bule på vandet der drejede af og efterlod et par store fede dovne virvler i overfladen. Fisken var ikke efter mit blink, og Kasper, der var kommet til i løbet af dagen, kunne ikke få den til fluen. Tror det var endnu en sortfisk, der bare venter på vand i åen, så den kan komme op. Men fedt så det ud!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar