søndag den 8. januar 2006

2006.01.08 Lækkerier i solen

Havde vi regnet med det?

Idag var Lotti og jeg taget ud lidt over middag i håbet på at finde et par fisk i det kolde vejr. Vinden havde, siden igår, lagt sig lidt, men det var stadig koldt - til gengæld havde vi solen med os.
På den første plads så det afsindigt lækkert ud. Vi ærgede os over at være så sent ude, for vi havde ikke regnet med fiskbart vand overhovedet. Så sent som igår talte vi om at slappe af hele dagen og måske køre en tur... Efter en time uden resultat, var det videre. Fisken skulle være et sted.

Ved plads 2 var Lotti ikke til at drive ud af bilen, han havde jo sin kaffe og hyggede sig fint i den indelukkede kabine. Jeg ville ud hurtigst muligt og da vi endelig stod på pladsen, skulle jeg kun lægge 5 kast ud før dagens første sad der. En fin blankfisk på omkring 2,2 kg. fik friheden efter en kort fight. 10 min efter mistede jeg en fisk, dvs. den havde jeg haft kroget, idet der sad skæl på krogen (blanke skæl) da blinket kom ind. Efter 20 min. havde jeg yderligere en fisk på, denne en sort på omkring 75 cm.

Der var tydeligt fisk inde og de huggede og fulgte efter blinket. Da jeg fik den tredje, en blank på omkring 2,7 kg., måtte jeg have hele hånden i baljen, med handsker på, for at få fisken fri af en tangbusk den havde viklet sig ind i, da jeg var ved at stå på røven. Efter jeg også havde sat den ud, gik Lotti op og fik varmen i læ for vinden. Selv kastede jeg et par minutter til, og fik fisk på igen. Den fløj ud af vandet med blinket i munden. Til gengæld var der ikke line fastgjort til blinket - den var desværre knækket lige efter, af en eller anden årsag.
Vandet er kun 2 gr. og luften omkring 0. Lotti og jeg sad og hyggede i solen, men vi kunne ikke sidde særligt længe, inden vi skulle ud igen. Allerede i første kast sad den der. Troede først det var en sort, men den tog lige 2 dybe udløb og viste efterfølgende en blank side i vandet - Lotti spurgte om han skulle komme over og hjælpe... og jo tak.

Efter lidt tumult kunne Lotti, håndtaile en høj, smuk og blank havørred på 4,9 kg. I maven lå der en tobis, 3 hundestejler og en stor mængde tanglopper. Efterfølgende fiskede jeg ikke så meget, så Lotti kunne i rap fange hhv. en større sortfisk og en blank på omkring 55 cm. som han genudsatte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar