fredag den 16. marts 2012

2012.03.16 Årets første

Havde du spurgt igår aftes, havde du fået en garanti for fangst. Hvem ville ikke, når der loves 5 ms fra VSV, solskin og vandtemperatur på 5 til 6 gr. så da jeg nåede frem til bakkerne, var jeg lidt ærgerlig over det helt stille vand. Ikke at jeg havde forventet det ville blæse her, for resten af Sydkysten lå også fladt hen, men om ikke andet så måtte vinden vel øge? Desværre skete det aldrig og turen ned til stranden var ikke det værd i fiskemæssig sammenhæng, men jeg blev budt på grillkorv af brødrene Andersson. Derudover havde vi det mægtigt hyggeligt, så forgæves var det ikke. Jeg fik vel taget en 10 kast i alt på et par timer, derudover blev det mest snak og kiggen på de andre om de fangede noget. Og de andre, var 9 mand og det på en fredag omkring middagstid. Det var alligevel mange, syntes jeg.

Notits til mig selv: Kom i form! (Godt nok pinligt at skulle være så forpustet af at gå op af bakkerne - også selvom jeg stadig er forkølet)

Beslutningen om at køre fra bakkerne var ikke svær. Anderssons gjorde det samme. Nøøj hvor ærgerlig jeg var. Havde sådan glædet mig til den her uge og så bliver den bare snottet væk og når snotten er næsten væk, forsvinder vejret. Øv bøv, men sådan er det jo.

Jeg var på vej hjem, da en enkelt spids af en eller anden årsag var vindblæst. Eller det lyder jo lidt vildt, men vinden var på og skabte røre i vandet. Og det så bare kanonlækkert ud. Det gik stærkt med at få tøjet på igen og 10 kast senere kom den første fisk efter. Helt ind på det lave hvor den huggede i et sprøjt og så forsvandt den. Det var ventet - på 2 måder. Kastet efter huggede det helt ude og igen kom en fisk efter der huggede, sad på et øjeblik men desværre røg den af. Siden oplevede jeg en havørred der angreb mit blink, først på sædvanlig vis bagfra, men siden tog den en tur rundt om en mindre sten og strøg forbi lige foran mig og forsøgte at tage blinket forfra. Det gik lynhurtigt og var inde på det lave vand, så det var nemt at følge og det så helt vildt fedt ud, skal jeg hilse og sige!

At der var kommet fisk ind, var der ingen tvivl om, for da det endelig huggede rigtigt fattede jeg det aldrig helt, for i sekundet inden sprang en fisk helt fri af vandet lige foran mig og jeg blev så optaget af den fisk at jeg glemte at koncentrere mig om mit eget. Og så havde jeg altså pludselig fisk på. En sortfisk på målet der efter en masse rullen rundt om sig selv på kort line, kunne afkroges og genudsættes. Det blev ialt til 12 følgere der opførte sig vældigt hidsigt, men som alligevel ikke var så hugvillige at de ukritisk tog agnen - eller så var agnvalget forkert? Desværre nåede jeg ikke at finde ud af det, for det var ovre på 20 min. og når det går for sig på den måde, står jeg ikke og skifter agn med det samme. Trods alt var fiskene jo ikke "sporvogne" - altså den slags der går en halv meter bag blinket. Rart med noget action.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar