torsdag den 15. marts 2012

2012.03.15 Der mangler noget

Vandet var perfekt på den perfekte måde. Det havde en grøn farve med let brunlig tone og det var endda at se på den kedelige og grå dag. Bølgerne kom skråt ind fra Tyskland og var lige tilpas at færdes i og vinden let fra VSV. Super forhold og da termometeret viste knappe 6 gr. havde jeg næsten dømt fisketimerne til rådighed, for indholdsrige.

Men først lige om du kan huske det med bagstoppet, som jeg skrev om i starten af marts? "Der var engang..." Nej, vent. For længe siden fik jeg et Shimano Biomaster 2000 forærende af en kammerat der ikke kunne lide at fiske med det. Jeg må sige at jeg virkelig kunne lide det. Det holdt jeg ved i mange år og set i nutidsbriller, må det hjul jo være lavet af kram, for det var dengang jeg skyllede hjul ved at lægge dem i håndvasken - altså under vandet. Men jeg fik slidt møllen og søgte efter erstatning. Af en eller anden årsag var Biomaster kun at finde med de her spoler hvor du kunne rulle ca. 44 meter 0,30 mm. nylon på. Hvorfor man har opfundet dem er mig en gåde. Men jeg fandt så Stradic og gennem mange år - helt frem til i forgårs faktisk - fiskede jeg med Stradic og intet andet. Rimelig pris, noget for pengene og ... ja, det var vist det. Jeg har været tilfreds. Men, nu har jeg på knap 4 år, slidt 3 op. Enten skurrer de og det er virkelig sådan at de næsten stopper efter lidt bølgesprøjt, eller så virker bagstoppet ikke. Og jeg vasker ikke hjul mere. Jeg smører og plejer og er forsigtig. Selv ved bølgesprøjt, men jeg syntes fandme det er sært at have et fiskehjul der ikke kan tåle vand. Der er et eller andet der jeg ikke helt fatter.

Nå, men konsekvensen heraf blev at jeg købte mig et Stella 3000 FE og det fik jeg igår. Jeg købte faktisk et Stella 2500 for et par år siden også, men det solgte jeg med det samme fordi håndtaget var ligeså stort som hjulet og pænt irriterende at stå med. FE har et lille håndtag og hjulet er fysisk lidt større. Det skal i øvrigt lige med at Stella 4000 ikke hedder FE, men derimod SFE og leveres med... yes, en spole beregnet til 44 meter nylon. Muligvis kan man få 100 meter spunden line på, men det køber jeg ikke et hjul for. Det er altså mærkeligt det der.

Hjulet bestod prøven idag. Det kører godt nok sublimt. Nøøøj! Men, med en udveksling på 6,0 : 1 så røg der 2 blink på den konto. Endda på revet, hvor jeg kender alle stenene. Nåja, måske havde det lidt med lavvandet at gøre, men alligevel.

Jeg kom egentlig fra at jeg havde dømt dagen for indholdsrig og da jeg i tredje kast havde en følger kom der i samme sekund 2 tankestreger i skallen på mig;

1: Fedt, der er allerede fisk efter. De er på plads, så NU bliver det sjo.......
2: Øj, nu ikke blive for glad, for der står altid en sort dér og det kan jo være du ramte den prik.

2 tanker på en gang, hvor den sidste fandt sin rigtighed efter 2 timer. Jeg så nogle sorte tøffe rundt og mærkede ellers ikke en fis. Gad vide om solen havde fået det til at eksplodere, for jeg kan ikke se noget der skulle have været bedre.

Tænk engang. I fredags tog jeg endelig lidt ferie ud. Tankerne gik på fiskeri, fiskeri og fiskeri. Vejret så endda perfekt ud og det er ellers umuligt at vide noget om, når man planlægger ferie. Temperaturen i vandet er ved at være perfekt og hvad sker der så? Først får jeg syge børn og da de er klar til leg igen, tordner jeg lige ind i en kedelig gang influenza med feber og alt. Altså blev min ferie til fiskeri mandag formiddag og så først igen torsdag eftermiddag (stadig med feber og hosten) Snak om at være muggen lige nu.

Imorgen har bare at blive godt.

Kan i øvrigt ikke huske hvad de der spoler hedder, men de har et navn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar