mandag den 1. april 2013

2013.04.01 Vinterforhold

En dag som idag ville normalt set have fået mig til at tænke på skæringen omkring marts, hvor foråret er ved at indfinde sig. Men vi er lige en måned længere fremme og skriver idag april. Skidekoldt i vinden, selvom man bare 5 minutter inden sad (i skyggen) og tænkte at nu er foråret på vej.
Tillykke med rekorden, marts. Ikke bare på de mange solskinstimer som jeg overhovedet ikke har mærket til, men med samtlige dage med frost. Faktisk har det, i følge min Vantage Pro 2, været frostvejr hver eneste dag af marts måned. Nogle af dagene endda som is-døgn. I kontrast dertil, er rekorden for flest solskinstimer som sagt slået - med flest i 70 år.
Nu er det forår, ikke bare på kalenderen siden en måned, men også udenfor. Igen gik noget af en dag på terrassen med unger og frue og i læ for vinden, med en dejlig sol i ansigtet. Påsken overstået i Jylland og vel hjemkommen med det vinterblege ansigt og en ny fiskestang, så stod den på kystfiskeri et par timer - tænkte jeg. Det blev til en time. Jeg tog først afsted sidst på eftermiddagen, for at sikre at vandet var "varmet op" af dagens sol. Tidligere havde jeg hørt at der gik en pæn sø på Österlen og at noget af søen var gammel og efterhånden også vammel pga den efterhånden langvarige østenvind. Dønnningerne gik også på Sydkysten og havde farvet vandet en smule. Det så faktisk godt ud. Var det ikke for vinden som var hele 2 grader varm og måske vandet på 3 grader, så øhhh...
Ja, du ved hvad der skal stå om fisk og den slags.
Vinden skulle flove - den øgede. Temperaturen skulle stige, den faldt. Det var faktisk kun det stigende vand, der steg. Og så min temperatur, der faldt... ganske som forudsagt, i den kolde vind. Det til trods var der noget over det hele. Ingen aprilsnar her. Men det var lidt forårsagtigt og jeg tog lige en tur til over revet med kameraet og troede lidt på det igen. Indtil fingrene igen blev kolde og fiskene stadig intet gjorde for at få pulsen op.

Jeg kørte hjem. Glad påske.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar