mandag den 15. april 2013

2013.04.15 Blankt - igen... men ikke rigtigt blankt.

Da jeg stod op - og det var som tidligt nok - så tænkte jeg at vejret alligevel var lige lovligt kedeligt. En ting var at temperaturen lå omkring 4 grader, men det værste var alligevel at solen ikke kunne ses. Det var skyet. Og oveni det, var der rigeligt med liv i træerne rundt omkring. Ok, skyet, koldt OG blæsende. Super! Her har jeg taget fri og lagt op til en uge med forår, men foråret... det kan man da skyde en is-pil efter. Det var skide koldt derude.
Hele kysten lignede det ovenpå. En underlig grå masse - med et par stænk af brunt. Himlen var ikke brun, men lad nu det ligge...
Det var ærlig talt lige til at tude over, men 45 kilometers tuderi senere, fandt jeg vand der faktisk så fiskbart ud. Valget stod mellem at tage hjem, fiske her eller køre til Österlen. Det sidste gad jeg bare ikke. Ihvertfald ikke med den her planlægning og nu hvor jeg alligevel var her, hvorfor så ikke fiske, så det gjorde jeg. På med waders, jakke og montering af en Snaps med farver. Det så bedre ud end ventet og jeg tændte mit GoPro med det samme. For at siden slukke det igen, for så kom der en bølge og så kom der en dønning, her var der tang i vandet og her lå en sten og med et var jeg bare en del af det store hele - ubetydelig i den evigt rørende masse af bølger, sand og tang... Nej, jeg faldt ikke, men det kunne jeg ligeså godt. Havet malede på med sine store våde bølger og her stod jeg og hentede tang ude på distancen. Hvilken forskel gjorde det? Kunne ligeså godt være hjemme, som her. Men forventningen om at der ude midt i det, præcis som det plejer, efter alt for lang tids tørke, stod en havørred og ventede på mig, gjorde hele min tilstedeværelse legitim.
Havørreden kunne være her, som så mange andre steder og afhængig af antallet, var det "mange andre steder" den var. Eller så kunne jeg ikke finde ud af det idag. Ihvertfald skete der ikke noget som helst og mine ture over revet, skiftende fra øst til vestsiden... til sydsiden og tilbage igen, gjorde absolut ingen forskel og så endte jeg dæleme på burgerbutikken. Hvor pinligt.
Efter sukkerchok besøget, vendte Mazdaen køleren vestpå. Vinterdækkene holder et par sæsoner til, og da vandet stadig havde sin lede brune farve, bestemte jeg mig for at bruge resten af dagen til at skifte til sommerdæk, alt imens vinden tog af - en hel del endda!
Faktisk så meget, at da jeg havde skiftet til sommerdæk, så bestemte jeg mig for en "prøvetur-på-de-nye-sommerdæk" østover.
TAK skal du have, for et vand der mødte mig. Det var lige præcis den slags vand du mangler her og der og alle vegne - hele tiden. Som havørredfisker.
Men uanset hvor lækkert vandet var... "bølgerne slår mod mine waders og stenen jeg står på og skaber et spøgelsesagtigt skær over bunden, mens strømmen konstant holder en klar overflade"... så sker der stadig intet. Det temmeligt markante lavvande, gør at tangen på land holdes i ave og jeg opdager nye sten og konturer på mit rev. Måske jeg kan bruge det til en anden dag? Men uanset om jeg vinder lidt idag, så er det alligevel en tabt sejr. Der er ingen fisk og hvis der er, så er de så langt fra interesserede som overhovedet muligt. Ingen af delene redder min dag.
Men jeg er glad. Jeg fik sol, god vind og næsten en fiskedag ud af det. Det var helt modsat af hvad jeg oplevede bare et par timer inden! Også selvom jeg trak blankt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar