lørdag den 13. april 2013

2013.04.13 Blänkaren

Så var det endelig tid til Blänkaren og endnu engang var der rigtigt mange tilmeldte - i år endte vi på 175. Kanon flot og rart med den store interesse omkring vores fælles interesse. Endnu bedre at flere og flere møder op og får en snak omkring fiskeriet med andre end de sædvanlige gutter. Jeg ville ønske jeg havde tid til at tale med Jer alle, men det er desværre ikke muligt. Bliv gerne lidt længere næste år - og apropos... næste år; Har i nogle ideer, så sig endelig til! Også hvis det er til forbedringer eller andet I syntes kunne være til det sjove.

Nu til det vigtige; Fiskeriet!

Hvem havde ikke set denne dag som det store vendepunkt ovenpå en særdeles lang vinter. Jeg har personligt målet knappe 2 måneder med uafbrudt nattefrost og flere dage tillige som frostdøgn. Det slap i forgårs. Det siger sig selv at det ikke har gavnet vandtemperaturen i positiv grad (!) og jeg var heller ikke overrasket da jeg betrådte dagens udvalgte fiskeplads og målte knappe 4 grader. Det var som tyskerne jeg mødte sagde, "sehr kallt". Jeg var heller ikke overrasket da der intet var sket og intet yderligere skete mens jeg var der. Jeg troede jeg havde "Dream team" på min højre side og da jeg var på vej til dem for at hilse på, gik det op for mig at det ikke var dem, men selveste Ralf med hans nordjyske hold. 6 mand i alt. Den sørgelige del var at de havde fisket i 2 dage, 6 mand. Intet set, mærket og derfor fanget. De havde tillige mødt et andet hold danskere på 5 mand der gennem 6 dage havde fisket uafbrudt og "kun" fanget 4 fisk. Jeg skriver "kun" fordi man trods alt ikke kan tillade sig at være utaknemmelig, men resultatet afspejler en yderst sølle sæson - der samtidigt ikke har mange uger tilbage af sig, før det u-undgåelige sker... de lange kommer.

Men mon ikke man lige kan nå at nuppe et par stykker først? Jeg har taget en uges ferie, så...

Nu til konkurrencen, for jeg kan som godt fortælle om min time oppe ved det nordjyske team, der var mega hyggelig og med masser af latter, men du læser med her fordi du vil vide om der kom noget op og har sikkert også tjekket billederne allerede. Ja, du har ret... det var faktisk bare det, på os alle. Hvis du sidder og tænker: Det kan jeg gøre bedre, så kommer du bare med næste år :-)

Jeg var ved indvejningen omkring 13 tiden. Ikke mange, men en del. En enkelt fisk kom ind og jeg tænkte; Dagens første - og det var ikke den sidste. Overhovedet ikke, men jeg tog fejl igen. For bare 2 dage siden havde DMI lovet sol og vind. Jeg stod op til tåge og ingen vind. Svære forhold ovenpå en hammerlang periode med østenvind. Der skulle bare lidt sol til, til det grumsede vand. Solen kom aldrig, fiskene kom aldrig, men der kom folk og der kom vind.

Så stod jeg der, med min svenske ordbog og sagde 77 mens en dansker gjorde det samme og da klokken var 16 var vi stadig kun på 3 fisk. De 2 af dem kunne godkendes, mens den tredje desværre måtte afvises pga. en dårlig fulton - synd, fordi fangeren havde fanget en blankfisk, men en tynd af slagsen. Den var ellers flot!

Tilbage stod vi med 2 blanke på hhv. 2,2 (57,5 cm) og 2,8 kg. (62,5 cm) fanget af hhv. Daniel Andersson og Hans Hedberg.

Det utroligt lækre var at Hans Hedberg havde fanget sin på flue og for første gang i Blänkarens efterhånden pæne historie kunne vi kåre en vinder i flueklassen. Stort tillykke Hans

I spinklassen var altså alene Daniel Andersson og da Daniels fisk også var den største, løb han med hhv. Ambassadeur og Jonnes prægtige kniv.

Stort tillykke til Daniel, der trods en førsteplads, kunne ærge sig over tabt triumf, idet han inden fangsten af vinderfisken havde smidt en +6´er der simpelthen var løbet af med hans grej i et vildt udløb.

Og tabte fisk var Daniel ikke ene om, for Jonathan havde været så heldig at også han krogede en fisk
i modellen større og da den var ved at være færdigfightet, så kom hans blink pludselig op - kun med springringen. Fisken havde simpelthen vredet krogen ud af springringen og for det, vandt Jonathan en toilet-fiskedam :-)

Som alle de mange år; Tusind tak alle deltagere, for at gøre konkurrencen til hvad den er. Jeg ville virkelig ønske at jeg havde meget mere tid til at tale med Jer alle. Kom gerne, om vi træffes på kysten en dag.

Janne Blanking: Dig havde jeg forventet en stor fisk fra - det var jo dit vejr - men uanset hvad; Hvor var jeg glad for at se dig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar