søndag den 27. april 2014

2014.04.27 Riffelskud og badevand

Lækkert vand igen
Ikke at jeg anser det for sandsynligt, men skulle jeg træffes af et riffelskud en dag, så tror jeg næsten jeg ved hvordan det føles. Den rå kraft, der river al hvirvlende tankevirksomhed tilbage til virkeligheden i et splitsekund og dér... lige dér... ved man hvad der skete. Til mit held var det ikke et riffelskud. Men hug øjeblikket var noget af det vildeste jeg længe har oplevet. Det var helt vildt som fisken bare hamrede Sillingen i sig. Jeg stod ikke rigtig i mine egne tanker, selvom fiskeriet lige var startet, men alligevel så havde jeg måske ikke lige ventet det, for jeg var jo på hjemmebanen... og her var intet sket længe og så skete det alligevel...
BANG! Som en god gammeldags fiskehistorie kun kan starte. Et ordentligt bang... og så tog fisken 3 store spring, i fuldt spræl. Blankfisk, over målet, polaroid briller der forstørrede og fedt vand. Fisken nappede et par meter, gik til siden og gik mere til siden. Over en sten og tog en del line. Sig mig, den så slet ikke så stor ud i hoppet, men kæmpede som en helt vild stærk og stor fisk.. jeg havde den på længe og fightede den længe, så min overraskelse, da jeg fik den ind, var virkelig stor da jeg kunne konstatere at den "kun" var 55 cm og ikke engang smældfed. Da stod jeg endda på vej op på land klar til at taile den. Det blev ved afkrogningen i vandet, for de må gerne være lidt større... og der kunne være flere.

Det var der. Bare kastet efter kom et vanvittigt hug igen. Krogen kom op og var vredet op ad linen på en mærkelig måde og jeg tænkte at det her kunne blive vildt, men jeg havde haft mine 10 gyldne Sydkyst minutter og seancen var ovre... jeg kastede og gjorde ved. En følger så jeg, men fiskene var væk igen - eller havde afsløret min bluffnummer.
Jeg mødte den tyske mur, indså at løbet var kørt og skiftede plads. Tyskere skal blive i Tyskland, når det kommer til fiskeri... slut!
På den nye plads skete der ikke en skid. Jeg møvede frem og tilbage og blev lidt irriteret over en fluefisker, der virkede som om han bare lige skulle få hvert fluekast at se ud som noget helt specielt. Idiot... og så huggede det lidt fladt og jeg kunne fighte en blankfisk ind til afkrogning.
Fisken afbrød min sure tankegang og jeg gik istedet glad fra kysten, selvom det gerne måtte have været flere havørreder. Næste gang kan man bade...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar