mandag den 9. februar 2015

2015.02.09 70 cm vand og en mindre blank senere

Vandet i går var sygt højt, så da jeg i løbet af aftenen så hvor meget det faldt, samtidigt med en vinddrejning til V og sol og varme udlovet for mandagen, var det ikke så svært at finde anledningen til at tage en fridag. En ting er dog hvad jeg måske syntes og tænker, en anden er hvad jobbet siger... men det gik!

Og da jeg stod op her til morgen, var det til nyheden om -11 cm. vand, i kontrast til de mindst 60 plus i går. Selvfølgelig giver den slags, en masse røre i vandet. Der flyttes mængder man ikke fatter, frem og tilbage og det giver så en masse skidt i vandet samtidigt.

Og det var ikke helt uden overraskelse at plads 1 derfor måtte forlades med uforettet sag, fordi vandet var for grumset. De næste pladser viste ingen yderligere nåde og vi endte mere østpå, end først planlagt. Til gengæld lignede vandet så en milliard og vi var hurtigt i baljen og havde i tankerne allerede hver sin fisk på, men det var kun Javier der mærkede noget. I et af de første kast, huggede det helt inde foran ham og en gnitrende blank havørred lidt under målet var oppe og vende til afkrogning. Det lugtede af mange mange flere fisk, men uanset hvor hårdt vi fiskede og hvad vi gjorde, var der tomt i vandet foran os. Javier prøvede endda at fiske blinket omvendt (fnis fnis) men lige lidt hjalp det...

Så vi byttede plads efter at have savlet i ruderne langs kysten. Nok var det ikke klart, men det så dæleme godt ud. Og så stod vi i nyt drømmevand, som nu indeholdt fisk, for allerede i de første kast havde jeg en følger. Den gik i en bølge, jeg slet ikke fornemmede høj og jeg var så optaget af fisken, at bølgen fik lov at ramme mig højt oppe. Jeg blev våd - men jeg havde en følger!

Og i kastene efter, endnu en. De var ikke store, men der var fisk og det giver max på troen. Men der skete intet. Fiskene forsvandt igen og så stod vi der og var tændte uden fisk. Øv...

Og så alligevel ikke øv, for der kom hurtigt en ny runde fisk, hvilket igen gav 2 følgere til mig og da der 3. gang var fisk efter, tænkte jeg at NU måtte jeg komme ind og skifte blink, hvorefter det endelig huggede. Uden noget line at give af, stod jeg nu med bølgerne væltende omkring mig, glatte sten at fjumre rundt på og en blankfisk for enden af linen, der ikke strøg til havs som håbet, men bare fjollede rundt i vandet mellem stenene. Argh....

Uden at have taget mere end længden af fisken i line, kunne jeg enkelt taile den og hive den på land. En fin lille blankfisk på 2,1 kg. drog til de evige tobis marker.
Javier mistede i kastene efter en ligeså blank havørred, men ellers bød dagen desværre ikke på mere, trods vores ihærdige indsats. Dejligt med belønning, når man nu tog fri til det :-)
Kajakken... ja, den hænger fint og venter på lidt mere stille sø, men snart...!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar