fredag den 27. marts 2020

2020.03.27 + 28 To aftener i træk - med en masse line på stræk

Fredag aften og lørdag ditto... et par timer til overs, hvorfor jeg valgte at holde kysten selskab.

Fredag var lidt underlig, for efter jeg kunne lukke min computer lå vinden stadig på fra øst, selvom den burde have vendt til sydvest og vest. Det forholdt sig faktisk også sådan - bare på den anden side af Trelleborg, hvor Javier valgte at fiske. Selv tog jeg til en gammel kending, som jeg har lidt for mig selv og mødtes glædeligt af en tom strækning som jeg næsten plejer. Som sagt var vinden i øst og løb langs kysten, hvilket skabte bølger og fin bevægelse, men der var bare tomt i havet. Helt tomt.

For at sige det mildt, så skete der ikke og en skid frem til solnedgangen. Der havde jeg en følger og det var så det.
I mens stod Javier på den anden side af Trelleborg og havde sydvest vind - totalt underligt. Vandet var ikke klart på samme måde som østpå hvor jeg stod og han sagde at forudsætningerne var på plads. Men han og de andre ude, oplevede alle det samme. Der skete heller ikke noget som helst.
Lige frem til solnedgang: Som den eneste på strækningen fik Javier pludselig et kanonhug og kunne efter en drabelig fight lande en blankfisk på 3,6 kilo.

Det var det eneste der skete - men det var også nok!

Lørdag... jeg havde lige 17 meter opgravning foran mig. Sådan du ved... nåletræer der stod ud til vejen og en masse buske med pigge, som havde vokset vildt siden vi flyttede ind i 2015. Jeg kan ikke både lave hele haven OG huset samtidigt. Og fiske... så haven kunne være have sine steder, indtil i går, hvor jeg med økse og spade gik i gang. Faktisk var jeg ret dygtig, for bare 4 timer efter var hele området ryddet. Med blod og vabler på hænder og ben, stavrede jeg indenfor for blot at lade min indre fiskedjævel overtale mig til en time ved vandet.

Hvor stædig er man lige - og hvor kom energien fra? Jeg var faktisk også ved at vende om, på vej ud. Javier der havde været ude længe talte om en mistet og en følger, men hvad nu hvis... ?

"Hvad nu hvis", var ikke tilstede. Kort fortalt, så havde jeg en flot følger i et af de første kast. Flere pillerier ved blinket der mindede om nogle lange fisk der snart invaderer kysten og der ud over lidt flere følgere. Vildt mærkelige fisk, der på sådan en rigtig forårsaften burde være i humør.

Det var nu rart at være ude, men man kan godt blive lidt lang i ansigtet når man tror på det over 2 aftener, men fiskene bare er nysgerrige på endegrejet og ikke gider hugge.

Nu er det snart ferietid - og på grund af grænselukninger - så tyder det på lidt mere plads på kysten i påskeugen. Det er jo at glæde sig over og så alligevel ikke, med tanke på årsagen.

Hvad man kan glæde sig rent over: SOMMERTID! Nu kan der fiskes efter arbejde, hver dag. Yes!
Lad nu den sommertid blive permanent for hulen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar