søndag den 31. januar 2021

2021.01.31 Høj sol og blå himmel

Jeg havde en aftale med familien og venner til familien, om at lufte vores hunde oppe i istidsbakkerne. Det var en dejlig tur. Lidt blæsende og kold, men dejlig. Elsker at gå deroppe, hvor dyrelivet kommer tæt på, omend jeg endnu ikke har set havørn, som ellers plejer at være en flittig vintergæst. Den fløj så over huset forleden, mens jeg sad på hjemmekontoret.

Javier havde fået et opkald fra Stefan der ville ud og mens jeg legede hundefører, indtog de den første plads, der hurtigt viste sig at være ufiskbar på grund af grums. Den næste plads var isbelagt og da jeg kom hjem, var seneste melding at de nu stod lokalt, hvorfor jeg pakkede kysthabitten og drog ud til dem. Måske der skete noget på det lange rev, men ak... Stefan var hurtig til at ryste på hovedet og så fik vi snakket lidt, men han effektivt fiskede vandet foran sig af. Javier stod længere ude og viste heller ikke tegn på kontakt til noget, hvilket siden blev bekræftet da han også kom ind for at snakke lidt.

Sammen blev vi alligevel enige om at give pladsen en tur til, men ak... efter måske 50 kast, hvor samtlige var med ålegræs, fik jeg også nok og så skiltes vore veje igen. Jeg kunne enten tage hjem og sidde og være nervøs før dagens finale i håndbold eller drage videre og på den måde få tiden til at gå.

Så jeg landede østpå, hvor der var lidt læ for den kolde vestenvind. For varmt var det bestemt ikke, men det var en utroligt smuk dag med høj sol og dybblå himmel. Perfekt ude dag.

Selvom bølgerne slog lidt hårdt ind, lykkedes jeg at affiske både siden og bagsiden af revet længere ude, ret effektivt. Vandet var helt perfekt i farven, med hvirvlende sand for hver bølge og ellers klart. Og så var det hele 3 grader her i forhold til derfra jeg kom, med kun 2 grader i vandet. Muligvis kun én grad til forskel, men det kan godt have meget at sige. Men det var fiskene ikke med på. De vidste måske heller ikke at der 50 kilometer vestpå var koldere omgivelser?

Jeg satte mig op til et par træer og nød udsigten, solen og fik lidt læ. Rigtigt dejlig afslutning på januar hvis jeg selv skal sige det. Selvfølgelig havde en havørred da gjort lykken komplet, men jeg havde det rigtigt hyggeligt ved mit træ med solen i fjæset et godt stykke tid.

Revet fik en sidste tur, men der var ingen fisk hjemme i dag eller så fandt jeg dem ikke.

Og vel hjemme... så sidder jeg og skriver her, midt i håndboldkampen. Jeg er for nervøs til at se den ha ha

Ingen kommentarer:

Send en kommentar