torsdag den 1. april 2021

2021.04.01 Besøg fra østen

I dag fik vores vande besøg fra østen, nemlig Henrik som kom fra Österlen og ville fiske i syd. Det lød ellers eksotisk ikke? Vi bestemte at prøve lidt nye rev og mødtes et sted på midten for os alle sammen. Jeg var lidt senere end de andre og blev, netop som jeg havde fået kysthabitten på, mødt af 2 slukørede fiskere, der begge meddelte at vandet var grumset. Ikke bare lidt, men meget og langt ud... og så stod vi der i den tiltagende hårde og pivkolde vind fra nordøst. Dagen var ellers startet smukt, med 7 grader og svag vind. Solen kiggede endda frem, da jeg pakkede bilen og kørte til Coop for at hente mine waders.

Men fra jeg stod foran skiltet på den lukkede dør "Lukket til klokken 12 på grund af status" og til jeg sad i bilen igen, slog vejret om. Meget lig mit humør, fordi jeg ikke kunne få mine nye waders. Nuvel, vejret lignede mere og mere neoprenwaders vejr, så jeg skulle nok få glæde af dem endnu en dag.

Og så var det at vi kørte tilbage hvorfra Javier og jeg kom, for at lede efter fiskbart vand. Det fandt vi også i den nu kun 3 grader varme vind der piskede ud over vandet. Et lille vindspring over en time, havde lynhurtigt rejst søen og farvet vandet atter engang, men vi kunne da fiske og gav det lille rev en chance mens regnen også satte ind. Sikke et april vejr!

Vi kørte videre vestpå og vendte atter engang kareterne østpå, da vinden havde møget hele kysten til flere steder. Utroligt, så hurtigt det kan gå - men undervejs havde vi også set et par pladser med klart vand og stoppede derfor der i jagten på havørred. Mens Henrik og Javier sad i græsset, ville jeg fiske området til højre af og kortvarigt havde jeg en fisk på i et par sekunder og i kastene efter et hug. De andre lignede nogle der ville videre, så jeg drog ind og meddelte at kontakten til havørreden var etableret, hvorefter Javier fulgte med mig ud på sandrevlen.

Og så fik vi hul på bylden, samtidigt med at skyerne langsomt blev mindre og færre og vinden lagde sig. Efter et par timer på revet havde vi hevet 7 havørreder og haft adskillige hug. Desværre var det kun mindre fisk op til omkring målet og så fik jeg en enkelt nedgænger, da jeg kastede mod land over et af badekarrene bag mig.

Dagen endte egentlig meget godt, trods de små fisk, for vinden lagde sig fuldstændigt mens gammel sø trillede ind og trods at flere pladser var ufiskbare, tog vi solnedgangen på en lavvandet plads med klart vand. Jeg var lidt træt i koderne efter dagens fiskeri, så jeg fotograferede, imens Javier tog en lille blankfisk. Selv havde jeg senere en følger og så kunne vi kalde det for en dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar