søndag den 4. april 2021

2021.04.04 Der opstod en fejl under installationen af programmet FORÅR

Vi beklager. Der gik noget galt under installationen af programmet FORÅR 2021. Du må nøjes med at bruge den seneste version "Vintervejr med blæst - ekstra meget blæst"

At foråret er her, er der ingen tvivl om. Der er små knopper overalt på træer og buske. Vintergækkerne står i fuldt flor og diverse liljer og den slags fruentimmer grønt, dækker de brune og kedelige græstæpper, skråninger og rabatter og smukt ser det ud. Men der mangler noget... og det er at foråret også viser sig fra den pæne solrige side i mere end 1 dag af gangen. Det er nu fint nok for fiskeriet at temperaturen holdes nede i havet, for i går målte jeg kun 6 grader på flere pladser. Det var 8 i sidste uge, så når foråret en dag kan installeres, så ser jeg med optimisme på fiskeriet - hvis altså det skulle ske en dag jeg kan tage fri og nyde det i kajakken.

For kajakken skulle med ud, men så kom der byger og blæst på programmet og påsken er faktisk gået med den slags, undtaget den ene dag hvor det var næsten vindstille og forårsagtigt i luften - men da havde jeg aftalt at fiske med andre der ikke havde flydende remedier til rådighed. Det er som også fint nok, men det havde været rart med en forårstur på havet i noget mere forårsagtigt vejr end det vi har til rådighed lige nu.

Turen lørdag blev ikke til noget, fordi der var skaffet ægte dansk fedt med grever til påskefrokosten, der kunne laves den dag jeg var hjemme og så gik jeg i gang med at rydde op i garagen, så der var plads til at installere håndtag og låse på de nye dørrer og garageporten, når det kommer i næste uge. Jeg fik gipset, næsten færdigt, og sendt fruen på lossepladsen med alt skidtet. Og vinterdæk blev til sommerdæk på begge biler. En fornuftig dag hjemme der afsluttedes med en fantastisk påskefrokost - med tarteletter.

Søndag skulle vejret slå om og det med et brag. Ikke at vi gik fra forårsvejr til vintervejr. Men fra koldt forårsvejr til vintervejr og ikke nok med det, det ville kun blive værre i dag, mandag hvor dette skrives. Der ville komme hvidt i bygerne... og det passede. Sammen med en led koldfront slog vinden skarpt om og kastede først regn, siden hagl og slutteligt sne ned over mig, mens vinden hyler fra nordvest og temperaturen dykkede til hele 1 grad.

Så var det ikke så skidt alligevel, da jeg i går gik ud på revet og havde klart vand foran mig, bølgerne til trods. Stefan havde været på plads en halv time og haft hug. Selv mistede jeg en fisk efter et par kast, som var tordnet på Sillingen helt ude i kastet. Siden havde jeg en følger og da jeg lykkedes at få Sillingen ud på samme plet igen, krogede jeg en flot blankfisk lige under målet der kom til genudsætning. Rigtigt fedt vejr at fiske i, måtte jeg indrømme, men fiskene var kun kortvarigt på besøg da den næste time ikke resulterede i noget. Så gik vi ned over revet og der lykkedes Stefan med en sortfisk, mens jeg havde et par hug i det mere og mere brune vand.

Vi blev enige om at skilles, for Stefan blev lokket af en kold øl og brændeovn, mens jeg blev lokket af flere fisk. Det måtte være muligt, hvorfor jeg kørte til den altid klare plads, men vel ankommet, så havde jeg givetvis ret i at det var klart, men samtidigt indså jeg at havet for det første manglede 30 centimeter i niveau og dernæst at tang var revet med ud af det pludselige lavvande. Jeg daffede vestpå igen og fandt en anden sikker "klarvands" plads. Her fik jeg kastet en del over de lækre sten rev og hvert kast var et sikkert "nu får jeg en fisk" kast. Men huggene udeblev og så kørte jeg retur til udgangspunktet, hvor jeg nu tydeligt så alle sten jeg timerne inden havde vadet på. Det er vel den hurtigste tilbagetrækning af vand, jeg nogensinde har oplevet. Jeg kom længere og længere ud, bølgerne til trods og kastede over lidt mere klart vand, men fiskene var bogstavelig talt blæst væk og drivende våd, måtte jeg til sidst kapitulere efter 6 timer i den stride vind.

God påske :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar