mandag den 21. marts 2005

2005.03.21 Slid


Hvis jeg havde været fisk, havde jeg helt sikkert været fanget idag! Jeg syntes ihvertfald at en fisk burde hugge og være helt oppe at køre i det her vejr, men... jeg er ikke en fisk og jeg fangede kun en mindre blank idag.

Startede med Urban på et favoritrev. Vandet så rigtigt fint ud og jeg var så tændt at jeg nærmest så tobiser i vandet hele tiden. Når de kommer, så... men ingen tobiser og kun meget få tanglopper. Der er en sammenhæng, det ved de fleste. Få tanglopper - få fisk. Mange tanglopper - mange fisk. Sådan næsten da..
Urban skulle hjem og jeg skulle videre. Jeg kørte til en populær plads, men vandet havde ikke samme lækre farve og der skete heller ingenting på den time jeg brugte der - alene foriøvrigt. Ikke et øje, selvom jeg langs kystvejen så den ene danskregistrerede bil efter den anden. De klumpede åbenbart kun sammen på et par få steder idag. Så foriøvrigt en dansker "slæbe" afsted med en nedgænger på max 45 cm. Skal ikke gøre mig til dommer, men jeg troede faktisk de dage var forbi?

Næste stop blev på endnu en kendt plads. Igen var jeg alene og det takkede jeg for, da jeg så vandet og farven på det. Temperaturen fik pulsen yderligere op. 4 grader! Nu skulle jeg kun kaste et par gange så sad den første af dagens mange fisk dér, eller hur? Nej, sådan går det aldrig - så kan jeg lære det! Jeg fiskede i 2 timer med nerverne på helspænd, klar til at lave det ene modhug efter det andet. Jeg tror at den kølige vind fra havet afgjorde det hele. Alt andet stemte 100 %Sidste stop på endnu en kendt plads, og efter 10 min. så jeg dagens første fisk. Den gik lige bag blinket og var nærmest kun nysgerrig. Selvom den kun var 30-35 cm. lang, byttede jeg blink, for der plejer at være flere, hvor der er en. Det var der. Den næste følger var nemlig større. Den havde endda den frækhed at hugge 2 gange mens jeg så det og ville ikke sidde fast. Pga. lavvandet kunne jeg fiske revet af på en ny måde og kom derfor rundt på nye sten - også nogle meget glatte sten, hvilket var tæt på at koste mig en vandtur.

Men endelig sad den dér. I 2 sekunder og så røg den af. Heldigvis virkede det kun som en mindre fisk, men alligevel. Dagens første, sidst på dagen. Efter 20 minutter fik jeg så endelig en der holdt bedre fast på krogen. En meget smuk blankfisk lige under målet, blev sat ud igen. Det var hårdt slid idag, men de kommer så "småningom" som man siger herovre.

Bare vent... 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar