fredag den 25. marts 2005

2005.03.25 Lodret søm


Det kunne være sjovt at tage til Listerlandet og prøve lidt tidligt fiske deroppe. Der plejer altid at være tåget på Lister, specielt hvis der også er det på Österlen. Men sådan så det ikke ud da vi ankom til kysten. Klart vejr og en let pålandsvind - perfekt.

Klunsen har ferie i Blekinge pt. og havde snakket om at han ville forbi så vi mødtes ude på radiomasterne. Lotti og jeg havde lovet at vise lidt rundt i den flotte natur og på de lækre kystpladser. Natur fik vi set, men ingen pladser gav fisk, trods ihærdige forsøg og fine forhold. Det var ellers tæt på at blive den helt gode dag for mig. På en af favoritrevene var vandtemperaturen oppe på 7 gr. (!) og der var lidt bevægelse i det klare vand. Allerede efter et par kast havde jeg en følger på omkring de 40 cm. Jeg lod blinket dø, så det stod lodret i vandet, under stangen - fisken, ja den fløj direkte på det, men slap med skrækken. Ny fiskemetode måske? Den døde, lodrette tobis...

En hvirvel i overfladen afslørede fisk tæt på mig. Jeg stod helt stille og lagde et kast langs kysten. Oppe fra min sten så jeg en hvirvel bag blinket og over en lys sten på bunden så jeg fisken - den var stor! Den drejede af lige foran mig og mere så jeg ikke til den. Øv, den +4 kg´s ville ellers sidde lige til højrefoden.
Endnu 2 fisk var inde og vende, den ene huggede endda så jeg kunne skimte den blanke side i vandet. Og efter fisken havde holdt pause i en times tid, gentog forfølger-fiskene deres show. 3 mand stod med diverse endegrej og havde fisk efter, uden at de ville noget. Sådan er havørredfiskeri nu engang så sjovt :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar