lørdag den 8. marts 2008

2008.03.08 Listerne

På rygtebørsen var der kommet informationer om godt fiskeri i Blekinge. Så på ægte rygtebasis bestemte Anders, Jacob og jeg, os for at tage en tur forbi derop i stedet for den planlagte sydkysttur. Det var alligevel weekend og der ville sikkert være mange ude på hjemmebanen, så Blekinge var et attraktivt alternativ.

I weekenderne skal jeg gerne lige indhente et par af de timer, jeg er gået glip af i ugens løb, så da jeg stod op lidt i 5 lørdag morgen, syntes jeg der var noget der manglede. Kaffe i koppen og så ud i bilen med grejet. På den sædvanlige tankstation var der lukket, så morgenmaden måtte vi køre til byen og hente. Men skiltet "nattlucka" var permanent lukket og det andet skilt "vi har öppet för dig" har Statoil vist ikke ment noget seriøst med. Der var simpelthen lukket i byen, og ingen morgenmad kunne findes, indtil vi valgte at følge efter en bil der førte os til en konditor - redningen!
Ud på kysten for at konstatere at der holdt hele 4 biler i forvejen, og så sent var vi heller ikke på den. Vi overvejede en anden plads, men valgte alligevel at blive da området er stort. Og ganske rigtigt, ikke et øje på kysten hvorfor vi kunne indlede dagens fiskeri på favoritten. Vandet så hammergodt ud, selvom der manglede lidt vind - solen manglede også, men begge dele var lovet i dagens løb. Det var faktisk den slags vejr hvor man tænker "når sol og vind kommer, så kommer fisken". Det stemte 100%.


Jacob, det er kendt som et dampbarn fik hurtigt ben at gå på og forsvandt rundt om revene, mens Anders og jeg kun rykkede os ned af kysten i mageligt tempo. Et udset rev skulle nåes inden solen kom frem. Men da skyerne pludselig forsvandt, valgte vi det næste rev i rækken - og den sol fik bare mit fiskehumør i top. Efter et par kast måtte jeg ind og hente min pol-briller, for at kunne følge med i den våde verden og allerede i kastet efter kom der 2 ret gode fisk efter blinket på samme tid. De kom med fuld bulder på og forsvandt lige så hurtigt - fisk på jagt! Kastet efter havde Anders hug og jeg følte også lidt pilleri, men intet skete. Endnu en fisk fulgte med ind, men denne i modellen målsfisk. Efter 10 minutter overvejede jeg at gå ind og få forfangsline på, hvis det var det der afholdt fiskene fra at hugge, men netop som jeg skulle gå ind, huggede fisken. Ikke specielt hårdt, og så gik den i gang med at vælte rundt i vandet bare en 15 meter ude på bedste sortfisk manér. Jeg kunne ikke se fiskens farve, men kunne mærke det var en bedre af slagsen. Anders, der netop havde kastet ud, måtte pludselig stoppe indspinningen da fisken valgte at stikke af i langt udløb forbi ham. Fisken blev vendt og fightet mod land, hvorefter den igen begyndte at vælte rundt, men denne gang så jeg tydeligt den knitrende blanke side og så fik jeg gummiben. Fisken valgte dernæst at svømme mod land og vælte rundt i stenene, dernæst indenom mig og rundt igen - jeg tror nok jeg mistede den fisk i tankerne en 3-4 gange - men et godt greb om halen reddede det hele og oppe på land kunne jeg konstatere at 3-krogen sad perfekt i saksen. Yes! Årets første gode fisk og en yderst smuk en af slagsen.
Den næste halve time fiskede jeg ikke, men stod bare og var glad. Anders, derimod, fiskede lystigt videre og mistede desværre en fisk efter et halvt minuts fight. Jeg gik langsomt i vandet og havde hurtigt hug igen og også fisk efter en gang til, og det var tydeligt at fisken var i forårshumør. Desværre lykkedes Anders og jeg ikke med flere, hvorimod Jacob indfandt sig på mit tidligere udsete rev, og der fik 2 blanke omkring målet samt en sortfisk.

På sådan en tur, skal maden indtages i det fri og helst som pølser over åben ild. Ingen undtagelse i dag, hvor Jacob havde sørget for at handle et par ordentligt store og stærke pølser ind, og Anders havde sørget for drikkevarene. Guddommeligt som altid, ude i det fri! Og bedst med fisk på land...
Senere bestemte vi os for at flytte plads, idet den yderligt tiltagende vind havde fået en masse ålegræs til at drive omkring. Den nye plads var alt for stille og med for lidt tid tilbage, ville vi alligevel prøve en tredje, hvor ålegræsset mod forventning ikke var til stede. Bølgerne gjorde det svært at komme på plads, men vi fik da fisket en halv time, inden trætheden slog igennem og det var på tide at tage hjem.

Hjemme blev fisken vejet og målt til 4 kg. fordelt på 67 cm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar