torsdag den 20. marts 2008

2008.03.20 Påskeuge og sne

Så er vi halvvejs gennem påsken. En, traditionelt set, hektisk fiskeuge med mange folk på kysterne rundt i landet. Jeg har ikke været en af dem, hvilket jeg er lidt ærgerlig over. Atter en gang blev jeg syg, men nu hvor det er overstået skal jeg nok ud en tur, mens temperaturen udenfor er ved at krybe over frysepunktet.

I dag vender vinden til syd og en smule varme i den nye vind kan godt sætte lidt fisk i gang. Dagen må vise det, men året har indtil videre været træls som bare pokker. Hvis ikke jeg har været syg, har datteren været det. Når tiden har været til at fiske - for der er også kommet andre boller på suppen - så har vinden lukket kysten, i en ellers lækker varm vintersæson, set med havørredfiskerens øjne. Nej, det første kvartal af 2008 vil jeg nok hurtigt glemme. Heldig, må jeg erkende at have været, sådan at have stødt på en smukker fisk oppe i Blekinge d. 8 marts - den husker jeg til gengæld.

Manglende fisketid - det var den med andre boller på suppen. Ungerne (der er kun 1, men hun fylder for 2) tager tid, men jeg vil også gerne give hende den tid - jeg syntes også selv det er skidesjovt. Arbejdet tager tid, men den kan ikke forhandles. Huset tager tid, for der er altid noget at lave og en lejlighed vil fruen ikke høre tale om. Der var ellers et par ekstra timer man kunne hente ugentligt ved en lejlighed (og 1000 vis af kroner). På den anden side, hvor skulle man så være om sommeren? Hvor skulle man grille og hvad skulle man lave? Havearbejde er ok, trods alt(!) Nej, at bo i hus er nok meget godt når det kommer til stykket... specielt for den lille.

Jeg tror bare at jeg er ved at være rigtigt inde i det der familie tam-tam som på en gang er hyggeligt og sjovt, men også utroligt tidskrævende. Fisketiden forsvinder, som mine lommepenge gjorde det hos slikmutter dengang jeg var 10 år.

fiskedagbog.dk kommer i tiden fremover, ikke til at være så opdateret som den en gang var. Det kan kaldes prioriteringer, men kan oversættes til tid. 8 timers søvn, 8 timers arbejde og 8 timer til at lege med ungen, indtage nødvendig mad, være nødvendigt sammen med konen (ups) og så kan de sidste minutter fordeles på huset og haven samt fiskeriet. Måske man skulle gå på deltid og sende barnet på kostskole i en tidlig alder? Jeg foreslår at næste gang der skal stemmes om timer i døgnet, så laver man 36 af dem. Det kræver ganske vist lidt justeringer i jordens omdrejningstid, men det kunne kompenseres således at vinteren kun bestod af 12 døgntimer, så der ikke kom for meget uorden i det hele.

Nej, nu skal jeg til Ystad og hente nogle blink og så skal jeg se på den kyst. Undrer for i øvrigt om der har været så mange ude i påsken i år? Og har I fanget noget? Det er jo ikke ligefrem det bedste fangstvejr på sydkysten med nordlig vind, sne og frost hver dag. Bemærk jeg skrev fangstvejr, for fiskevejr kan man vel godt kalde det? Det er jo trods alt vildt lækkert udenfor i solen, selvom temperaturen ikke er fulgt med.

Hej på dig... og tak fordi du stadig er med på min side, selvom fiskeriet er faldet lidt. Det kommer igen, med tiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar