fredag den 2. maj 2008

2008.05.02 Geddepremi(næsten)ere

Årets geddetur? Eller årets første geddetur?
Jeg vil gerne dyrke geddefluefiskeriet meget mere end jeg allerede gør. Om det så er i båd på en idyllisk Nordsjællandsk sø eller fra kysten oppe i Skærgården et sted, er egentlig ligegyldigt. Det er gedder på flue det handler om, men der er også de kære havbasser der skal passes.
Hvorom alting er, havde Michael været forudseende engang i marts måned og lokket mig med på geddepremiere. Eller en dagen-efter-geddepremiere-tur, for den 1. maj havde Michael været ude i selskab med Brian og de havde lykkedes med 12 gedder i løbet af dagen. Det lovede godt, for nu vidste jeg hvor fiskene var og så var det bare at svinge fluestangen et par gange og så var den tur reddet. Men nej... sådan går det aldrig - det ved du også udmærket godt!

Vi startede i den smukke stille morgen og lagde fra broen ud på den silkeglatte overflade. Jeg kender ikke søen, så det var en sær fornemmelse at begive sig ud på noget man ikke kendte størrelsen af, fordi det var så tåget at man ikke kunne se land andre steder end hvor vi lagde fra. Men tågen, eller rettere disen, lettede hurtigt og kortlagde langsomt søen og imens kiggede jeg spændt på ekkoloddet og ventede på at de første kurver blev tegnet på skærmen. Den flade bund nede på 3 meter forblev flad... det gjorde den faktisk ret længe og imens fortalte Michael om gårsdagens fangster lige netop her og der, og jeg må indrømme at mine lærebøger om gedder i hvert fald ikke har sagt noget om at gedden bare stod dér på den flade bund, men det gjorde den altså i går og det ville den også gøre i dag. Nå, men kastene forblev hugløse, og så fik kaptajnen besked om at begive sig langs kanten mens jeg kastede til sivene. Sådan fangede jeg den første gedde. En lille en af slagsen, men ikke desto mindre en gedde - på flue!

Michael og jeg endte oppe i et "hjørne" og havde pludselig en masse fisk omkring os. Hug og følgere og hvirvler, samt et par fisk på og oppe i båden og vende. Men ligeså hurtigt som vi troede det var det fede fiskeri der begyndte, ligeså hurtigt døde det bare og sådan forblev det! I går da Michael og Brian var ude, oplevede de nøjagtigt det samme. En masse fisk om formiddagen og så var resten af dagen (helt frem til kl. 18) bare fuldstændig bortblæst for fisk.

Lad mig sige med det samme, at dagen i dag ikke blev meget anderledes. I jagten på gedden og med diverse knep i baglommen prøvede vi ellers lidt overalt og på forskellig dybde. Jeg var måske mest ivrig, for mine arme værker lidt i dag, af alt den roning - som siges at være sund... men vi lykkedes da også at finde 2 mindre gedder senere på dagen, inde ved bredden.

Men hvad søen ikke kunne levere i større gedder, hvilket heller ikke ses på billederne (?) kunne så opmåles i lækker natur. Af undren over manglende fisk, tog vi en lang tur langs kanten af søen i det meget klare vand. Flere mindre gedder blev observeret inde i sivene, ja nærmest oppe på land, og så pludselig kom der en mega fisk svømmende imod os. Jeg fik et chok da øjnene var indstillet på de små gedder og det gjorde karpen så også, da den opdagede båden. En fed oplevelse og så gør det ikke noget at fiskene svigter, når man har en smuk dag på en sø.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar