lørdag den 10. april 2010

2010.04.10 Öringens dag

Så var det tid til den årlige konkurrence fra Skånska Kustfiske Klubben. Jeg var lige ved at sige "traditionen tro i dårligt fiskevejr" men det kunne have været værre. Lige nu er jeg også mest fokuseret på ugen der kommer, for jeg har ikke taget ferie med nordlig vind i tankerne, men det er lige nøjagtigt hvad menuen står på de næste 5 dage - mindst. Nok om det nu, det kan du læse om i dagene der kommer.

Overraskende nok var mange af pladserne tomme da jeg kom til kysten over middag. Jeg valgte et rev og trissede ud for at fiske det lave vand af først. Intet skete - her plejer fiskene ellers at stå nært. En gennemfiskning over revet og retur igen, fik mig til at tænke på at der helt sikkert havde været folk her på morgenen. 9 gr. i vandet og ikke skyggen af fisk. Jeg nærmest garanterer at der er fisk i de forhold jeg blev mødt af, men ikke hvis jeg ikke er først på plads. Hvem kan forvente det over middag på en lørdag? I sæsonen? På en konkurrence dag?

Næste plads blev inspiceret fra vejen og så stod den på hurtigløb fra bilen til stenen med oppakning og det hele. Uha det så godt ud! Jeg havde helt glemt det positive med fralandsvind her. Det er så også en af de eneste strækninger jeg har haft lidt sjov med i fralandsvind og så var jeg igen helt alene? Meget mærkeligt. Ikke engang ude på revene, så stenene ud som om de havde været belastet af filtstøvler i de forgangne uger. Er det sådan det har været? Ikke så mange ude, fordi I er blevet mødt at det her sære vejr og vand? Jeg troede stenhårdt på pladsen lige indtil jeg målte vandtemperaturen... 5 grader... Øj for en forskel! 5 grader er ikke farligt koldt, men hvis temperaturen kan svinge så meget over så kort tid, så forstår jeg godt fisken er svær.

Det blev hurtigt tid til indvejning og sammenlagt 45 min. effektivt fiskeri. Vejrforholdene havde fra om morgenen ændret sig fra herlig sol til overskyet og lidt regn. Øget nordøstlig vind og lidt bidsk. Det er vist hvad der er at vente de næste par dage.

Stort tillykke til vinderen, Anders Eriksson, af Öringens Dag som i modsætning til de andre fisk der blev indvejet, havde fanget en rigtig blankfisk. Der er 2 ting i den her konkurrence jeg ikke forstår. Den ene kan henledes til deltagere der kommer med nedfaldsfisk. Forstår de ikke bedre eller er det en provokation? Den anden ting er at SKK ikke blankt afviser nedfaldsfisk der kommer til indvejning. At lade en farvet fisk indveje er at godkende fangsten af samme og uanset at det er lovligt at fange farvet fisk er det intet man bør støtte på en dag man konkurrerer i skønhed!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar