søndag den 2. marts 2014

2014.03.01 Det beskyttede værksted

Det var mig og ingen andre. Jeg var Palle alene i verden og kunne gå rundt i mit beskyttede værksted helt alene og tænke egne tanker. Ingen forstyrrende medfiskere eller andet. Knap nok nogle fugle. Bare mig og havet. Indtil Urban kom og hilste på.

I modsætning til hvad han troede, så lå havet hverken grumset og helt stille hen. Det var klart, med en smule af det grønne svæv og bølgerne kom fint ind udefra, blandet med dønninger fra dagenes blæst. Perfekte forhold og det stank langt væk af fisk. Selv i tågen! Det var bamse vejr og de blanke ville, tågen til trods, kunne oplyse min lukkede verden i blitzens skær...

Men de skulle selvfølgelig lige findes først og da jeg efter 1 times fiskeri, intet havde mærket overvejede jeg nye pladser i fangstvejret. Og så kom Urban. Vi aftalte at give pladsen en halv time til og så var det på den igen. Det så virkelig virkelig fedt ud... hvorfor var fiskene der ikke? Hvad tænker de når det er tåget? Hvad påvirker dem negativt i forhold til "normalt" vejr, når det ikke er tåget? Jeg syntes ikke jeg har haft nævneværdigt dårligere fiskeri i tåget vejr, men syntes til gengæld at tågen er en belejlig undskyldning for ikke at fange noget. Måske fordi forholdet "tåge" er nogenlunde usædvanligt og når man så ikke fanger noget i det, er det tågens skyld? Bare en tanke, for vandet var klart og lyset måske ikke oppe i 100% men ihvertfald rigeligt til jagt på byttedyr, så fiskene har nok bare ikke været på plads.
Pladsbyttet blev en realitet, uden Urban, der ville hjem igen - han troede ikke på tågen. Mens jeg skriver dette, har han lige ringet fra en anden plads (i tåge) og har set fisk flere steder. Måske han konverterer til tågen om et par timer?
Jeg skal ud straks... jeg tror ikke på tågen som sådan, men ser heller ikke noget udpræget negativt ved den i fiskemæssig sammenhæng. Min tient derimod, bliver ikke bedre af tågen... men det er jo kun på det beskyttede værksted jeg ytrer den slags tanker...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar