tirsdag den 31. marts 2015

2015.03.31 YES! En gedde!

Vejret havde endelig fået grumset Sydkysten så meget op at de nærliggende pladser ikke var direkte fiskbare efter endt arbejdstid. Derfor måtte Javier og jeg enten søge til sofaen eller prøve vest på og da vi nu var både i tøjet og i nærheden af vest, så kunne vi ligeså fiske der!

Og det var ikke så ringe endda, faktisk. Jeg har ikke fisket denne plads fra land før, så udover at bentøjet i den grad kom på arbejde i en slags "water-robics" eller hvad det nu hedder, så fik jeg også set denne fiskeplads nærmere an og erfarede - hvilket jeg faktisk ikke har hørt fra andre - at der også findes gedde her. At de findes i denne afdeling af Skåne er ikke noget nyt. Bestanden er kraftigt beskåret, da en erhvervsfisker gennem tiden, ofte har spærret hele Foteviken af, hvor netop gedderne stortrives, men eftersom han er stoppet er vi mange der håber på at gedderne igen kan komme op i antal og fiskes efter med nogenlunde succes.

I det lettere uklare vand, som går os til livet, sker intet altimens vinden bare tager til fra NØ. Vi snakker lidt om at det kolde vejr måske ikke ligefrem gavner fiskeriet heller, da en fisk alligevel viser sig bag mit blink. En ret stor skygge skyder frem og vender i et plask og efterlader nogle store hvirvler, mens Javier og jeg måbende ser til. Pladsen er kendt for små fisk - denne var ikke lille. Vi kaster på livet løs, men intet sker, før vi er på vej til det andet rev. Jeg har et mærkeligt "langt" hug og mister med det samme fisken. Javier kigger lidt skævt på mig, for det var et underligt hug, men hvad skal jeg sige?

På det andet rev har jeg i første kast en følger der igen kun efterlader hvirvler og så ellers nogle underlige hug, der ikke rigtigt er havørred agtige. Javier mærker intet og pludselig sker det så. Jeg kroger en fisk der hugger tungt og tja... langt, hvis du forstår? Jeg tror først det er en farvet fisk, men så opdager jeg den spættede side og kan til stor glæde konstatere at en længe ventet fisk endelig har fundet min krog på min side af Skånekysten.

Min første lokale sydkyst-med-omegn-gedde, får friheden igen efter et hurtigt mobil billede. Fedt mand!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar