lørdag den 4. april 2015

2015.04.04 På vandet igen

Påskevejret viser sig fra en utrolig flot side og det er kun vinden der kunne ønskes bedre, idet den ligger på fra nordlige retninger, hvilket gør Sydkysten svær. Men så kommer fordelen; Kajak! Og oveni den, fiskeri i påsken, hvilket jeg ikke husker hvornår jeg sidst bedrev i fuld udstrækning.

Så da kajakken blev sat i vandet var det atter engang med et stort smil på læberne. Jeg kunne fiske i påsken og min eneste konkurrent var ham i den gule kajak som lå derude - Javier. Han var oppe på 7 fisk, da jeg endelig ankom og inde fra kysten traskede Henrik rundt med en kanonflot blankfisk på 2,5 kg. Det var en dejlig start på dagen for dem og udfordringen ventede, for jeg skulle da også have så mange fisk - syntes jeg.

En let vind fra nordlig retning gjorde overfalden rimelig stabil og det var kun de tunge byger som drev over os, der friskede vinden op og dermed bølgerne. Ingen større problemer, men jeg er endnu ikke vildt glad for alt for frisk sø, efter min tur i vandet på den første tur.

Så fik Javier fisk på og jeg var knapt kommet ud til ham. Der var tydeligt gang i dem, men jeg skal ofte lige fiske mig ind på en plads og der gik lidt tid inden jeg lykkedes med en fisk. Javier og jeg padlede/trampede os rundt i området og fik set pladsen fra diverse dybder. Imponerende så meget sand der var, i betragtning af at der også ofte er fisk. Ikke at de 2 ting ikke hænger sammen, men jeg er mest til sand og bevoksning - med mest bevoksning. Her var det i den grad omvendt!

Nuvel... dagen gik og Javier tog en energi-opsamlings-pause. Imens kom en lille stime forbi og jeg behagede at tage 5 fisk på et øjeblik. Desværre var alle for små - men Henriks flotte blankfisk, viste jo at der også gik rigtige størrelser derude, så vi fiskede videre.

Efter en lang sejltur, måtte Javier trods energi opsamlingen opgive fiskeriet. Han havde så også været på vandet siden kl. 9 og havde dermed fisket en del flere timer end jeg. Jeg overvejede lidt om jeg ville fortsætte alene, men tog chancen og lagde mig rimelig tæt på land, hvilket gjorde det lidt mere trygt. Med tiden skal jeg nok blive voksen nok til at klare lidt mere alene, men lige her i starten... er der meget at vænne sig til.

Fiskeriet, der ellers havde været dødt længe, tog til igen og jeg endte dagen med 11 af de blanke. Det der kajak fiskeri er godt nok spas!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar