fredag den 10. april 2015

2015.04.10 En kort tur i kajakken

Jeg bestemte mig for en kort tur i kajakken, simpelthen fordi det trak alt for meget. Jeg er også blevet god til at pakke og gøre det hurtigt, så det jeg troede var besvær, går rimeligt i forhold til udbyttet.

Udbyttet blev idag 4 blanke havørreder i ellers umulige forhold. Havde jeg stået på kysten, tror jeg faktisk ikke jeg havde fanget noget, selvom det er umuligt at spå om.

Linus var der også
Hvorom alting er. Turen var ikke heller indstillet på kajakfiskeri, men nærmere udforskning. Det umulige vejr, som også kaldes discovejr, var nemlig perfekt til en udforskning af min favorit plads. Hvor er gemmestederne, hullerne og de store sten og sandpletter? Helt igennem superklart vand og ingen vind, gjorde det muligt selv på 4 meter vand, tydeligt at skelne det hele fra hinanden. Så dagen blev en perfekt udforsker dag - og så endda med 4 fisk i hatten!

Allerede det første kast, afslørede en pæn følger. Den huggede 2 gange og vendte foran mig. Den virkede mørk, da hidsigheden fra en blank ikke rigtigt var der. Kastene efter afslørede intet mere og kajakken gled nærmere det lille frække hjørne, som gennem årene har givet mig mange fisk. Således også idag, hvor jeg krogede en blank på målet helt inde ved stenene.

I timen derefter oplevede jeg 2 gange hvordan en stime blanke fisk jagtede tobiser helt oppe i overfladen. Den ene gang ikke mere end 10 meter fra kajakken, hvilket resulterede i de 3 andre fisk jeg tog. Fed oplevelse!

Min udforsker dag på et timer var givet godt ud. Jeg fik set det jeg ville og sluttede af med at tage en tur lige ud fra kysten på dybt vand, kun for at se mere. Lidt uhyggeligt at sidde alene derude, på en måde - og s
pændende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar