onsdag den 8. april 2015

2015.04.08 En irriterende dag - med en tyk afslutning

Da jeg sad på jobbet tirsdag og tænkte at endnu en tur i kajakken absolut ikke ville være skadeligt, så vidste jeg ikke da, at jeg tog fejl. For det ér skadeligt! Det er vanedannende af helvede til og jeg er blevet vanvittigt forelsket i at sidde derude alene og kunne fiske hvor jeg vil, næsten når jeg vil.

Og i dag var i særdeleshed ingen undtagelse. Det er onsdag. Jeg tog fri, fordi jobbet tillod det og mit narkotikum havde gode betingelser på søen... også selvom jeg havde 11 konkurrenter inde på land, da uret viste et eller andet efter 15... er du gal mand!

Javier var med igen idag og det er jeg glad for. Det er nu en gang bedre at være 2 og vi forstyrrer ikke hinandens fiskeri, bortset fra når Javier får fisk og jeg ikke gør - og i dag, var sådan en dag. Sådan en skide irriterende dag hvor en del ikke stemte og ikke ville som jeg og Javier derfor tog forspringet og holdt det, den skide... den.... øhh.... den gode fiskekammerat han er blevet. (Det var ikke en ventet slutning på den sætning, hvad?)

Vi startede på en yngling, men oplevede intet andet end følgere og så var der lige at jeg gik efter de store på det dybe og Javier kranede de første 2, 3 eller 4 stykker på det lave. Argh... men når man er 2 mand, er det nemt at skifte plads med fælles hjælp og jeg havde ingen problemer med forslaget: 

Ny plads. Hvilket også var ensbetydende med at jeg kunne indhente det der kedelige forspring af Javiers... men sådan gik det ikke idag. Javier ringede pludselig fra den nye plads og fortalte at han havde fået 5 i et hjørne. Selv sad jeg og undrede hvordan filen alle de fisk den ene dag kan hugge så man bliver helt træt i armen og dagen efter, være nærmest ligeglade? Hvorom alting er; jeg fik et par stykker - Javier fik en del og så var det at jeg blev lidt fornærmet over fiskeriet og derfor lod Javier, samt de 11 fiskere på stranden være og drog ud på det dybe igen. Hvor de store bor!


Og fileme!! Idag boede der en af de lidt bedre herude og den behagede at hugge lige foran de 11 andre inde på stranden og bød siden på en fantastisk fight. Er du gal en stærk fisk. Først huggede den blødt og mine tanker var på endnu en af de små, siden kom det rigtige hug. Udløb afløstes af 3 store hop og så svømmede den mod mig med fuld fart, hvilket jeg absolut ikke syntes om. Lige som jeg troede den var væk, dukkede den op på højre side af kajakken, for siden af svømme under til venstre i et super udløb og stangen krummet helt sammen ned under vandoverfladen. For hulen hvor den var stærk og jeg var helt oppe at køre!

Efter 2 forgæves landingsforsøg, fik jeg endelig hånden om halen og kunne trække en smældfed havørred op mellem benene. Jeg skal vist lige huske noget at "dunke" fisk med til fremtiden... idag blev det klør 5 og det var ikke nemt!

Havørreden vejede 3,6 kg og havde en fulton på 1,44. I maven lå der 3 sild. Den ene var 21 cm. (uden halefinne, der var fordøjet)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar